Acest gest pe care îl fac mulți oameni poate provoca pneumonie

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 29 octombrie 2018, 13:13
Oamenii de știință trag un semnal de alarmă! Un gest pe care îl fac foarte mulți oameni poate cauza pneumonie. Potrivit unui nou studiu, publicat în European Respiratory Journal, dacă te scobești în as te poți îmbolnăvi de penumonie.

În momentul în care îți introduci degetul în nas, în organism poate intra o bacterie ce cauzează pneumonie.

Expernții le recomandă părinților să curețe în mod constant mâinile și jucăriile copiilor pentru a-i proteja și pentru a evita răspândirea bacteriei la alte persoane.

Dr. Victoria Connor, care a condus acest studiu, a afirmat: „Infecția pneumococică este o cauză majoră a deceselor din întreaga lume și se estimează că este responsabilă pentru moartea a 1.3 milioane de copii din lume, anual”.

Citește și: Ce trebuie să facem zilnic pentru a ne menţine creierul sănătos

Bătrânii și persoanele cu imunitate scăzută prezintă un risc crescut de a se infecta. În prezent nu știm multe lucruri despre transmisia acestui pneumococ, așa că am vrut să aflăm cum s-ar putea răspândi în comunitate”, a explicat specialistul.

Cercetătorii au descoperit că aceată bacterie s-ar putea transfera de pe mâini în nasul persoanelor care obișnuiesc să își introducă degetele în nas.

Citește și: 7 băuturi care te ajută să-ți păstrezi vitalitatea un timp îndelungat

Asigurarea unei igiene corecte a mâinilor și curățarea jucăriilor și a suprafețelor ar putea reduce transmiterea și ar putea reduce riscul dezvoltării pneumococului în infecții, precum pneumonia”, a subliniat dr. Connor.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!