5 remedii naturale pentru scalp iritat

De Diana Zagrean pe

Vezi ce să faci ca să scapi de mâncărimi enervante pe pielea capului. Află care sunt cele mai bune 5 remedii naturale pentru un scalp iritat.
 

Bicarbonat de sodiu

Unul dintre cele mai uşor de folosit remedii pentru mâncărimi pe pielea capului este bicarbonatul de sodiu. Amestecaţi o pastă din bicarbonat şi puţină apă, aplicaţi puţin ulei de măsline pe scalp înainte de a aplica pasta şi apoi lăsaţi 10-15 minute ca pasta să acţioneze. Spălaţi bine cu apă călduţă.

Avocado şi banane

Acest remediu natural face minuni atât în cazul unor mâncărimi la nivelul scalpului, cât şi ca balsam pentru păr. Pielea capului poate suferi de mâncărimi deoarece este prea uscată, iar amestecul de fructe hidratează şi hrăneşte pielea şi părul. Pasaţi cele două fructe într-un blender şi aplicaţi pe scalp şi pe păr. Lăsaţi să acţioneze circa 30 de minute şi clătiţi cu apă călduţă.

Oţet de mere

Un alt remediu natural pentru scalp iritat şi cu mâncărimi este oţetul de mere. Amestecaţi un sfer de ceaşcă de oţet de mere cu tot atâta apă şi umpleţi o sticlă cu pulverizator. Stropiţi părul şi pielea capului cu soluţia de oţet de mere şi masaţi scalpul. Înfăşuraţi un prosop în jurul capului şi lăsaţi să acţioneze 15 minute înainte de a spăla părul normal.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO