3 rețete de smoothie-uri de la Mimi Kirk

De Unica.ro, pe
La 77 de ani, Mimi Kirk arată ca la 40! A cucerit întreaga lume cu cărțile ei despre cum să trăiești sănătos, este vegetariană de la 30 de ani și în ultimii ani a ales stilul de viată raw vegan. Cu ocazia primei sale vizite în România, am rugat-o pe Mimi Kirk să ne dezvăluie 3 dintre rețetele sale preferate de smoothie-uri. 

Iată care sunt acestea:

Hawaiian Punch Me

Beneficii – Purifică pielea, facilitează digestia și mărește gradul de hidratare. Conține compuși care ajută organismul, inclusiv minerale și vitamine esențiale pentru o sănătate optimă. Ajută la eliminarea radicalilor liberi din corp, menține sănătatea mucoaselor, controlează pulsul și tensiunea. Consumați-l pentru o piele mai atrăgătoare.

INGREDIENTE

1 ceașcă apă de cocos, apă filtrată sau lapte de nuci

1 mână de ingrediente cu frunze verzi, la alegere

½ ceașcă ananas

2 morcovi, curățați și tăiați bucăți

1 bucată ghimbir de 2-3 cm, decojit

Urban C

Beneficii – Luptă împotriva cancerului, ușurează durerea și previne îmbătrânirea. Sursă bogată de antioxidanți. Poate elimina stresul oxidativ, poate preveni îmbătrânirea prematură și poate ajuta la vindecarea durerilor de cap și a migrenelor.

INGREDIENTE

½ ceașcă apă de cocos

1 mână de spanac

1 ceașcă sau mai multe de cireșe

1 portocală

1 kiwi

Mack Bliss

Beneficii – Luptă împotriva îmbătrânirii și a cancerului, și ajută circulația. Pe măsură ce îmbătrânim, sistemele de apărare ale organismului nostru devin din ce în ce mai puțin eficiente. Cercetătorii consideră că un nivel crescut de antioxidanți în dietă poate preveni multe afecțiuni legate de vârstă. Căpșunele, afinele, zmeura și murele sunt toate bune pentru circulație, ochi și inimă. Antioxidanții ajută, de asemenea, si în lupta cu bolile cronice, inclusiv cu cancerul.

INGREDIENTE

1–2 cești apă filtrată, apă de cocos sau lapte migdale

1 mână de ingrediente cu frunze verzi, la alegere

1 ceașcă de afine proaspete sau congelate

1 ceașcă de căpșune proaspete sau congelate

½ lămâie

3 crenguțe mentă

2–3 curmale sau îndulcitor la alegere (opțional)

Pentru realizarea acestor smoothie-uri, amestecați toate ingredientele într-un blender de mare viteză.

De ce a ales Mimi Kirk acest stil de viață

„La 30 de ani m-am decis sa nu mai mănânc hrană de origine animală și am devenit vegetariană. A fost mai degrabă o alegere spirituală. Apoi, am decis sa devin raw vegană și să împart experiența mea cu întreaga lume”, spune Mimi Kirk.

La vârsta de 70 de ani, Mimi Kirk a fost votată de PETA „cea mai sexy vegetariană de peste 50 de ani”.

Acum, ea este autoarea a mai multor best seller-uri internaționale și ține seminarii în toată lumea despre alimentație și un stil de viață sănătos.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!