10 motive ca să încerci yoga

De Unica.ro pe

Mai puţin cunoscute la noi, tehnicile de yoga au o mulţime de beneficii pentru minte şi trup. Află care sunt ele şi de ce trebuie să încerci şi tu acest sport!
Yoga este mai puţin cunoscută şi înţeleasă la noi, mai ales că ne-am obişnuit să o asociem cu diverse practici ilegale. De fapt, yoga este un sport ca oricare altul, deşi unii o consideră mai mult de atât. Pe lângă beneficiile pe care le aduce trupului, yoga include tehnici de relaxare şi meditaţie, care îţi aduc echilibru psihic.
Iată 10 motive ca să încerci şi tu yoga!
1. Yoga îţi îmbunătăţeşte flexibilitatea şi te ajută să previi accidentările în alte activităţi, fie în sporturi, fie în viaţa de zi cu zi.
2. Reduce stresul şi te ajută să te concentrezi mai bine.
3. Te ajută să înţelegi mai bine legătura dintre trup şi minte pentru că fiecare mişcare sau poziţie de yoga necesită concentrare mintală.
4. Te ajută să-ţi dezvolţi musculatura. Deşi par simple, poziţiile de yoga îţi solicită foarte mult muşchii.
5. Îţi dezvoltă echilibrul, astfel că riscul de accidentări este mai mic în viaţa de zi cu zi.
6. Îţi oferă o postură mai bună şi previne durerile de spate, umeri, cap provocate de poziţia greşită la birou.
7. Yoga te învaţă să respiri corect. Sună ciudat, pentru că, teoretic, toţi ştim să respirăm. De fapt, dacă practici acest sport vei vedea că nu respiri mereu aşa cum ar trebui.
8. Este un sport eficient şi sigur pentru toată lumea. Îl pot încerca bătrânii, copiii, femeile însărcinate, supraponderalii. Poţi face yoga chiar dacă ai o accidentare sau probleme de sănătate, trebuie doar să anunţi instructorul.
Pentru a afla mai multe despre yoga, vino pe 14 septembrie la workshop-ul RAINBOW DAY, organizat de revista Psychologies. Beko Kaygee, unul din cei mai in vogă Traineri motivaţionali, îţi va dezvălui cum sa-ţi infrunţi temerile, sa-ţi depăşeşti problemele curente şi blocajele fizice şi psihice. De asemenea vei insuşi tehnici de meditaţie şi de respiraţie, precum şi tips-uri pentru o siluetă de invidiat.
yoga

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro