Cum arată căpuşele şi cum te fereşti de ele

De Erika Chivu, pe Ultimul update Vineri, 10 septembrie 2021, 11:30

Fie că mergi la iarbă verde sau în parc, de 1 mai, e posibil să ai probleme din cauza căpuşelor dacă nu ştii cum să te aperi de ele. Aşa cum au anunţat ştirile ultimelor zile…
… căpuşele şi bolile pe care le pot transmite ele sunt o reală problemă în aceadtă perioadă. Iată ce ai de făcut ca să eviţi muşcăturile de căpuşe.
În primul rând, oriunde ai merge, nu sta direct pe iarbă, ci pe o pătură deschisă la culoare, aşa încât să vezi căpuşele. Acestea sunt insecte mici, asemănătoare cu paianjenii, iar când se hrănesc corpul lor se măreşte cu mult. Iată cum arată căpuşele!
Capusa
Pe cât posibil, poartă pantaloni lungi şi trage şosetele peste ei la gleznă, aşa încât insectele să nu poartă pătrunde. De asemenea, pregăteşte-ţi o bluză cu mâneci luni şi cu elastic la încheietură. Şi hainele, ca şi pătura pe care stai, ar trebui să fie deschise la culoare.
Pe zonele de piele rămase descoperite, foloseşte un repelent anti-insecte. Cele pentru ţânţari funcţionează de obicei şi în cazul căpuşelor, lucru care ar trebui să fie specificat pe etichetă. Pulverizează acest produs atât pe piele, cât şi pe haine şi reaplică-l periodic, în funcţie de indicaţii.
Evită zonele cu iarbă înaltă, care sunt preferatele căpuşelor.
După ieşirea la iarbă verde, verifică bine pielea ta, a animalelor şi a copiilor. În cazul în care găseşti o căpuşă, cel mai indicat este să mergi la camera de gardă pentru extracţie şi tratament profilactic. Încercarea de a extrage căpuşa acasă se poate lăsa cu infecţii!
Hainele purtate la iarbă verde trebuie de asemenea verificate şi dacă e posibil spălate la temperaturi mari. Căpuşele pot supravieţui în maşina de spălat dacă temperatura apei nu e suficient de mare.
Foto: Thinkstock

Citește și: Ce faci dacă ești mușcată de o căpușă. Cum să eviți boala Lyme!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!