10 trucuri ca să vă fie bine împreună

De Unica.ro pe

Într-o relaţie, nu există numai momente de pasiune şi de acord total între parteneri. E adevărat, trebuie să aveţi multe în comun pentru a forma cu adevărat un cuplu, dar nu uita că fiecare dintre voi este o persoană distinctă.

1 Fii tolerantă!

Chiar dacă uneori te dezamăgeşte, dacă nu reacţionează aşa cum te-ai aşteptat, nu face mare caz de asta. Oricine mai poate greşi, nimeni nu e perfect. Nu-i scoate ochii cu gafa pe care a făcut-o, n-ai ajunge la nici un rezultat constructiv. Cel mai bine ar fi să aştepţi momentul potrivit pentru a-i spune ce te-a deranjat în comportamentul său. Cu siguranţă, această mică discuţie nu va rămâne fără rezultat.

2 Fiţi buni prieteni

Nu uita niciodată că pentru a forma un cuplu veritabil e nevoie de mult mai mult decât de atracţie fizică. Dacă vă veţi consolida relaţia, cu siguranţă veţi deveni buni prieteni. Dacă ai impresia că doar începutul stă sub pecetea comunicării, greşeşti. Comunicarea trebuie să fie pentru voi ca un fel de igienă zilnică. Împărtăşeşte-i partenerului tău din gândurile şi din temerile tale, fă-l părtaş la micile tale bucurii, arată-i că-ţi este jumă-tate şi din mintea ta.

3 Încearcă să-l înţelegi

În anumite împrejurări, s-ar putea să fii nemulţumită de el, pentru că nu se poartă cum crezi tu că ar fi normal. În loc să te îmbufnezi şi să-ţi faci chef de ceartă, mai bine încearcă să te pui în locul lui, să înţelegi ce anume l-a determinat să acţioneze în felul acesta.

4 Respectaţi-vă reciproc

Dacă te respecţi pe tine, cu siguranţă îi vei respecta pe cei din jurul tău, cu atât mai mult pe cei dragi. Doi oameni nu pot convieţui fără respect reciproc, oricâte alte lucruri i-ar ţine împreună. Când bunica îţi povestea că doi oameni pot trăi împreună fără să se iubească la nebunie, dar nu şi fără respect, ştia ce spune. Deşi, până la urmă, şi respectul este o formă de iubire.

5 Împărţiţi-vă responsabilităţile

Fiţi parteneri pe toate planurile. E minunat să ai alături de tine pe cineva care să te înţeleagă şi să te sprijine. Împărţiţi-vă echitabil responsabilităţile, iar dacă se întâmplă ca el să nu-şi poată duce la bun sfârşit îndatoririle, n-o lua prea în tragic, totul e să nu se repete la nesfârşit.

6 Întreţine pasiunea

Secretul unei relaţii de durată stă şi în felul în care ştii să-i păstrezi prospeţimea. Nu te baza  pe ideea că dacă l-ai cucerit, e al tău pentru totdeauna. Nu i te dezvălui dintr-o dată. Păstrează un strop de mister pentru mai târziu.

7 Petreceţi-vă timpul liber împreună

Într-o relaţie, ideal ar fi ca partenerii să petreacă cât mai mult timp împreună. Dar cum fiecare e ocupat cu munca sa, timpul liber e singura portiţă de libertate pentru voi. Întoarceţi acest lucru în favoarea voastră şi preţuiţi fiecare clipă.

8 Nu ezita să-ţi arăţi sentimentele

Chiar dacă a trecut ceva vreme de când v-aţi mărturisit sentimentele pentru prima oară, nu lăsa praful să se aştearnă peste ele. Aminteşte-i în fiecare zi cât de mult îl iubeşti, fie prin vorbe, fie prin fapte. Nu există vârstă nepotrivită pentru a-i spune partenerului că-l iubeşti.

9 Nu-l respinge

Nu-i spune niciodată „Nu”, oricât de plictisită sau obosită ai fi. Respingerile repetate îl vor îndepărta de tine. Chiar dacă nu eşti în dispoziţia de a-i face pe plac, nu-i spune un NU categoric, îndulceşte cumva situaţia.

10 Ai încredere în el

Încrederea între parteneri e semn de respect. Arată-i că-l preţuieşti şi ai încredere în el, în onestitatea lui. Să fii veşnic bănuitoare nu face bine nici unuia. Comunicarea permanentă dintre voi vă va menţine intimi şi nu vei mai avea motiv să intri la idei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro