5 sfaturi ca să nu-i sufoci pe cei dragi cu dragostea ta

De Libertatea pentru femei, pe

Dacă soţul te imploră să îi dai puţină libertate, dacă cei mici s-au săturat să îi îmbrăţişezi continuu, dacă prietenele tale îţi răspund mai rar la telefon, invocând tot felul de motive, înseamnă că exagerezi cu dovezile de iubire.

Nu îi suna pentru orice nimic!

Deşi tie ţi se pare în regulă să le povesteşti şi să îi întrebi totul, nu este aşa. Uneori nu pot răspunde la telefon, alteori nu au nici un chef să “îţi dea raportul”.
►Sfatul nostru: dacă vorbiţi de câteva ori pe zi, nu o să mai aveţi ce să vă spuneţi la cină. Înlocuieşte telefoanele cu mesajele sau fă-ţi o listă de întrebări pentru seara. Este foarte nepotrivit ca soţul/fiul să fie nevoit să răspundă la interogatoriu când este cu prietenii.

„Hai la mama în braţe”

Toţi copiii sunt drăguţi, cu atât mai mult al tău, dar acesta nu este un motiv ca să îl ţii în braţe tot timpul. Îi creezi un obicei prost şi o dependenţă de mama, care nu îi va fi folositoare pe viitor.
►Sfatul nostru: ajută-l să-şi dezvolte sensibilitatea independent de tine şi, deşi îl vei mai îmbrăţişa din când în când, lasă-l să se ataşeze şi de alţii, perso-
najele din basme, cu jucăriile etc.

Nu spune „te iubesc” oricum şi oricât

Este normal să ai sentimente pentru familia ta, dar să îi bombardezi cu declaraţii poate deveni obositor. ►Sfatul nostru: înlocuieşte-l pe “te iubesc” cu expresii prin care să le dai încredere în ei. De exemplu, soţului tău – “eşti exact bărbatul pe care l-am visat”, fiului tău – “dacă ai încredere în tine, poţi deveni orice îţi doreşti”, prietenei tale – “este liniştitor să ştiu că am un om ca tine lângă mine”.

Învaţă să te iubeşti şi pe tine

Toată lumea ştie că eşti un om bun, care ar lăsa orice pentru a-i ajuta pe alţii, însă, pentru a putea continua să îţi sprijini apropiaţii, trebuie să nu uiţi
de tine.
► Sfatul nostru: Din când în când mai fă-ţi câte un cadou sau răsfaţă-te cu o plimbare şi o carte. Izvorul tău de iubire trebuie alimentat, altfel o să rămâi fără energie şi nu ai vrea să iroseşti atâtea sentimente frumoase.

Nu da mai mult decât pot ei primi

Dacă tu ai atâta iubire de dăruit, este un lucru deosebit, de apreciat. Dar nu suntem
toţi la fel. Învaţă să te adaptezi şi să dai atât cât poate să primească cel de lângă tine.
►Sfatul nostru: respectă dorinţele şi felul de a fi al fiecăruia, iar dacă soţul tău preferă să nu îi mai spui „pufuleţ” în public, aşa ar trebui să faci. Sau dacă fiul tău nu vrea să îi aduci pacheţelul la şcoală, în pauza de prânz, gândeşte-te de ce doreşte asta şi comportă-te în consecinţă.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!