Sex: Spune-i ce vrei când faceţi dragoste!

De Unica.ro pe
Sex

Eşti doar tu cu el. E noapte. Ar fi atâtea de spus despre ce s-a întâmplat azi, încât subiectul sex e prea departe. În tăcere, se adună nemulţumiri, frustrări, vise neîmplinite…
În medie, facem dragoste de două ori pe săptămână, spun statisticile. De câte ori discutăm despre asta nu se spune. Cert e că nu e deloc uşor să începi o discuţie despre sex cu partenerul, mai ales că ai o groază de temeri, îndoieli şi prejudecăţi de înfruntat. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să spui ce ai pe suflet şi să ai o viaţă amoroasă mai bună.

Discutaţi… despre orice

Dacă vă obişnuiţi să discutaţi despre toate lucrurile care vă preocupă, veţi vedea cât de uşor e să vorbiţi şi despre sex! Oricât de obosiţi sau lipsiţi de chef aţi fi, faceţi-vă timp pentru a vă împărtăşi gândurile şi problemele. Nu e nicicând prea târziu pentru a începe, nici după 20 de ani de căsnicie. Aşadar, consolidaţi-vă încrederea discutând şi nu mai lăsaţi sexul să rămână un subiect tabu.

Încearcă trucul cu visul…

Uneori e mai greu să spui lucrurilor pe nume şi mai uşor să găseşti căi ocolite, care duc însă la aceeaşi destinaţie. Dacă ai dorinţe neîmplinite, povesteşte-i partenerului că ai avut un vis şi introdu în descrierea lui tot ce ţi-ai dori să se întâmple între voi când faceţi dragoste. În funcţie de reacţia lui la ce-i spui, vei vedea dacă e deschis sau nu la anumite schimbări în plan sexual.

Lauda e mană cerească

Reproşurile nu au ce căuta în pat. Ele sting pasiunea cât ai clipi şi nici nu o ajută să revină prea curând. Complimentele sunt, în schimb, motoarele care aprind dorinţa. De aceea e bine să-i spui mereu partenerului atunci când apreciezi ceva la el sau când face ceva ce-ţi place. Drept urmare, nu-l critica niciodată în pat şi chiar dacă îi faci o sugestie, confirmă-i şi că tot ce făcea el era bine.

Nu te teme să întrebi

În momentul în care vrei să abordezi subiectul sex, asigură-te că atmosfera e corespunzătoare. Profită de câteva clipe de linişte într-un weekend relaxant sau când sunteţi în concediu. Provoacă-l la discuţii! Întreabă-l ce şi-ar dori să schimbaţi în viaţa voastră sexuală, dar ai mare grijă cum reacţionezi. Nu trebuie nici să-l judeci pentru că tu consideri anumite lucruri exagerate, nici să pui în practică în secunda următoare tot ce-şi doreşte. Ascultă-l cu atenţie, întreabă-l dacă ai nelămuriri şi, după ce termină, spune-i şi tu ce aşteptări ai de la viaţa voastră amoroasă.

Găsiţi numitorul comun

E foarte probabil ca tu să-ţi doreşti ceva, iar el să fie pe altă lungime de undă. În primul rând trebuie să găsiţi un numitor comun al dorinţelor voastre – acesta e punctul de plecare. Vino cu sugestii constructive pentru relaţia voastră şi respinge delicat propunerile care ţi se par prea îndrăzneţe. Redescoperiţi ceea ce vă face plăcere amândurora.

Regula celor   3 „NU”

1 NU începe cu „dragă, trebuie să vorbim”

Dacă faci greşeala asta, şi îi declanşezi sistemul de alarmă şi adio discuţii deschise şi uşoare. Chiar fără să ştie despre ce e vorba, va presupune că e acuzat de ceva şi va căuta să se apere.

2 NU îl pune în situaţii jenante

Nu îţi va ierta uşor atacurile la adresa bărbăţiei lui. Subiectele legate de sex pot răni uşor, aşadar, mare grijă! Fără glume pe care el nu le gustă sau critici dureroase.

3  NU îl judeca

Fantezii avem fiecare, doar că unii le exprimăm, alţii nu. Dacă el îndrăzneşte să o facă, apreciază-i sinceritatea şi dă dovadă de deschidere. Comunicarea este o cale simplă de a vă îmbunătăţi viaţa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro