Ce faci când iubitului nu îi plac prietenii tăi

De Revista Unica, pe

Prietenii tăi înseamnă distracţie, un serial de televiziune foarte popular şi… motiv de ceartă cu iubitul? Ce faci ca situaţia să nu devină dramatică?
Povestea e veche şi nici măcar motivele nu sunt neapărat noi. Tipului tău nu-i plac prietenii tăi şi nu vrea să îi vadă nici măcar în poze. Totul a început ca o glumiţă nevinovată, de genul „te superi dacă îţi spun ceva care s-ar putea să nu-ţi placă?”. Dar de la acel moment de „sinceritate”, lucrurile au degenerat. Mai nou, îţi tot toacă mărunt că nu sunt pe gustul lui sau, mai rău, că nu ştie de ce îţi pierzi timpul cu astfel de specimene. Prinsă între prietenie şi iubire, eşti pusă în faţa unei alegeri. Şi te întrebi la ce să renunţi sau cum să faci să le ţii pe amândouă.

Voi doi şi prietenii tăi

Primul caz: new love. Relaţia voastră e la început. Nu vă cunoaşteţi atât de bine, ştiţi doar că trebuie să fiţi împreună. Dintr-odată te trezeşti că el face o remarcă legată de prietenii tăi. Te gândeşti că, la începutul relaţiei, el vrea să stea mai mult timp cu tine şi să te aibă doar pentru el. Pentru că, deşi nu te cunoaşte atât de bine, mizează pe faptul că îl vei alege pe el sau poate consideră că nu are atât de mult de pierdut şi îşi încearcă norocul oricum. Practic, lupta se duce între prietenia care durează de ceva timp şi a fost încercată în diverse situaţii versus iubirea cea nouă, dar provocatoare tocmai pentru că e necunoscută – dacă el e alesul? Riscul? Dacă accepţi târgul (adică eşti dispusă să renunţi la ai tăi prieteni pentru o iubire nouă), se poate să te alegi cu un bărbat care în fond îşi doreşte să te controleze şi să te aibă numai pentru el. Oricât de fermecător ar putea suna măcar a doua parte a „târgului“, sigur nu e foarte bine pe termen lung. Oamenii nu sunt construiţi ca să fie „proprietăţi” ale altor oameni.

Da’ ei de ce nu au bască?

Motivele pentru care lui nu-i plac prietenii tăi sunt multe. Dintre cele mai des întâlnite: prietenii tăi te ştiu dintr-o perioadă în care el nu te cunoştea. Trecutul e mereu ceva misterios, care lasă loc de interpretări. Chiar dacă nu ai avut cine ştie ce petreceri nebune sau părul vopsit verde şi chiar dacă nu ai avut o perioadă în care umblai cu „băieţi răi”, nimic nu va salva aparenţele trecutului tău. Cu cât prieteniile tale sunt mai timpurii, cu atât iubitul tău poate fi mai gelos. Aveţi „faze”.
Aici intră capitolul amintiri, lucruri care s-au întâmplat din perioada de dinainte de actuala voastră iubire, şi asta poate să îl deranjeze. Momente în care începeţi să râdeţi la auzul unui cuvânt care vă aduce aminte de ceva sau reîntâlnirea cu cineva din trecutul vostru comun pot să fie deranjante dacă iubitul tău se simte dat la o parte. Genul ăsta de complicitate e de altfel normală pentru relaţiile apropiate şi sănătoase între oameni.
Dacă el spune că, pur şi simplu, nu e pe aceeaşi lungime de undă cu prietenii tăi, poate fi situaţia cea mai neutră, atâta timp cât nu îţi cere să renunţi la prieteniile care pe el îl deranjează. Una e să îţi spună despre nesiguranţele lui şi alta e să îţi ceară să renunţi la relaţia cu nişte oameni cu care nu are lucruri în comun. O relaţie echilibrată, în care ambii parteneri contează în aceeaşi măsură, presupune că puteţi avea chiar şi prietenii separate, atât timp cât fiecare dintre voi îşi păstrează individualitatea.

Oops, eroare!

Atunci când prietenii şi iubitul se întâlnesc, se poate să te simţi prea „în familie“. Iată un mic ghid al greşelilor frecvente atunci când îl prezinţi pe el prietenilor tăi. Ce să NU faci!

Nu îl prezenta pe iubitul tău cu porecla pe care o folosiţi în intimitate. Ţumpi nu o să se simtă prea în largul lui dacă o gaşcă de oameni pe care de abia i-a cunoscut şi pe care ar fi vrut să îi impresioneze în mod plăcut îi ştiu deja numele de alint.
Nu îl uita sus, într-un colţ, pe etajeră. E ok să vorbeşti cu prietenii tăi – nu te aştepta să facă el asta din prima. Dar nu uita să îl introduci şi pe el în conversaţie şi, chiar dacă a găsit puncte comune de discuţie cu amicii tăi, nu îl abandona. Acordă-i doar lui atenţie din când în când, chiar dacă scopul întâlnirii e de socializare.
Nu îţi bârfi prietenii de faţă cu iubitul, mai ales dacă el nu i-a cunoscut încă. Probabil că şi aşa e destul de stresat imaginându-şi că le-ai spus câte ceva despre el. Nu îi alimenta temerea că eşti genul de persoană care turuie vrute şi nevrute când nu e el de faţă.
Atenţie la subiecte sensibile! Dacă ştii că prietenii tăi sunt suporterii unei echipei pe care iubitul tău o dispreţuieşte, fă în aşa fel încât să eviţi tensiunile. Şi nu face imprudenţa de a îi aduce împreună la vreun meci între cele două echipe.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!