F de la fitoasa

De Andreea Dirzu, pe

Criticate sau admirate de la distanta, fitoasele au „lipici”. Cum functioneaza si pana unde merg fitele? Stii ce se spune despre femeile care accepta din prima… invitatia la cafea.
Refuzul are un farmec aparte, dar abuzul de „nu”-uri poate fi si descurajant. Deci, care e secretul femeii care stie sa refuze, dar nu si sa respinga? Nu se straduieste sa placa.. dar in secret, e admirata – nimic altceva decat o forma pozitiva de invidie.  

Despre succesul unui refuz…  fitos


E altfel
. „NU” e un cuvant care opreste dintr-odata zgomotul de fond: toate privirile spre tine. Ai spus nu, inseamna ca e ceva deosebit cu tine: nu ti-e teama de respingere. |ntalnesti destul de des in relatiile cu altii restrictia la „nu”. Asa ca „nu”-ul e mai rar, iar persoanele care refuza sunt considerate mai speciale. Dar de ce a spune un cuvant monosilabic precum NU a devenit un privilegiu? Pentru ca a-ti permite sa spui „nu” inseamna ca ai alternative.

Nu are nevoie de scuze
. Una din regulile nescrise ale refuzului e ca trebuie sa te justifici. „Nu pot sa vin cu tine pentru ca…”. Ghici ce? Fitoasa nu da niciun fel de explicatii si nici nu isi cere scuze. „Nu pot sa vin” si gata, end of story. Scrie undeva ca trebuie sa dai motive? Numai sentimentul de vinovatie te indeamna la asa ceva. Plus ca, daca spui ca iti pare rau nu faci decat sa intaresti in celalalt convingerea ca faci ceva gresit.

Simply the best. Nu trebuie sa fii doctor in psihologie ca sa descifrezi dispretul din refuzul fitoasei. Asta se traduce prin urmatorul mesaj: „nu esti asa de important”. Automat, cel din fata ei se va simti mic, mic, mic. Daca are egoul mare, se poate sa se infoaie si sa-i arate ce poate.

Barbatii cred ca NU e DA. S-a cam dus moda tipului amabil. Pe site-urile de tipsuri pentru barbati (da, exista si sunt accesate!) noul trend in a aborda femeile e increderea in sine. Un tip politicos e plicticos. Cam asta e deviza. Asa ca abordeaza strategia inversa: insistent si increzator. |nsa, stii prea bine ca sunt unele momente in care cel mai insistent tip te poate calca pe nervi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!