F de la fitoasa

De Andreea Dirzu pe

Cand fitele incurca itele

Prea multa agresivitate
. Exista o doza letala de dispret. Fitele pot fi fermecatoare, dar, daca depasesti o anumita limita, poti sa te trezesti in situatii neplacute. Un refuz plin de venin poate sa il faca pe cel din fata ta sa fiarba de manie. La urma urmelor, cui ii place sa fie tratat asa?
 
Superficialitate. Apare sub forma: „nu pot sa te ajut la mutat, mi-am facut manichiura”. Sa tii mai mult la unghiile tale decat la prieteni nu prea are nicio scuza. Ok, nu zice nimeni sa nu fi selectiva cu actiunile in care te implici. |nsa limitele bunului-simt exista. Asa ca recunoaste-le si aplica-le. Altfel, data viitoare cand vei dori companie, prietenii tai te vor trimite la papusile de plastic care au mereu manichiura perfecta. Nu-i frumos!

Eticheta in frunte
. „Ea?! Da, e o fitoasa…”. Ca in scoala generala. Cum iti suna „bisericute”? Stii prea bine ca oamenii nu se amesteca. Si categoria „fite” are un loc pastrat in fata. Se ajunge intre privilegiati mai usor decat crezi. Poti sa incerci pe pielea ta daca ai curaj. Unora le place asa.

Pericol de autosabotare. Refuzul, categoriile privilegiate, toate astea pot fi chiar imbatatoare. Adica e foarte usor sa cazi in capcana si sa refuzi si lucruri, persoane, ocazii care sunt OK. Daca iti place prea mult statutul de fitoasa, risti sa pierzi conectarea la lumea reala.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2