Dragoste: Iubeşte-l şi mai mult ca până acum!

De Adina Radu, pe

De curând am aflat că lipsa somnului îţi poate afecta relaţia de cuplu. Nu este o informaţie surprinzătoare – îţi dai şi singură seama că atunci când eşti obosită parcă nu îţi vine să fii romantică -, dar asta nu este totul. Psihologii au descoperit că atunci când nu dormi destul, nu mai simţi aceleaşi sentimente de recunoştinţă.
Este destul de simplu să uiţi tot ce a făcut cealaltă persoană pentru tine, oricât de minunată ar fi. Atunci când nu dormi destul, nu mai simţi aceeaşi apreciere pentru omul de lângă tine şi chiar nu mai observi lucrurile drăguţe pe care le face pentru tine, spun experţii. Şi tu te poţi simţi mai puţin apreciată de către partenerul tău, atunci când dormiţi mai puţin decât aveţi nevoie. Mai mult, şi nivelul de satisfacţie este mai redus după o noapte în care nu ai dormit destul.
Pe lângă faptul că ar trebui să iei în considerare un somn mai bun pe timpul nopţii (oră de culcare rezonabilă, pernă comodă), încearcă şi soluţiile următoare, pentru o relaţie mai fericită şi mai împlinită:
Un compliment pe zi
Pe termen lung, gesturile mici sunt cele care contează cel mai mult, arată un studiu efectuat de curând, cu ajutorul a 373 de cupluri. Complimentele şi gesturile subtile îţi fac zilele mai bune chiar fără să îţi dai seama. Astfel îi arăţi iubitului tău că nu îl iei de bun, că îi acorzi atenţie, însă nu mai multă decât are nevoie încât să se plictisească.

Citeşte continuarea pe pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!