Cele mai frecvente deviaţii sexuale

De Stela Moisescu, pe

Când îţi cumperi o pereche de pantofi ţi-ai dori să fie unicat sau măcar una rarisimă, cu care doar puţine femei să se laude. Deviaţiile sexuale sunt precum…
…  acea pereche de pantofi: obiceiuri sexuale practicate de o minoritate, dar care nu ies din normal. Aşadar, a nu le confunda cu fetişurile, care reprezintă fixaţii ce ies din normal.

Psihologii cataloghează „deviaţie” orice lucru practicat de mai puţin de 10% din populaţie. Află că deviaţiile de orice gen sunt văzute de specialişti drept factori necesari într-o societate, care implică o inovaţie şi fără de care nu am putea progresa într-o anumită direcţie.

Întorcându-ne la deviaţiile sexuale, cea mai populară este homosexualitatea, practicată de 5% din populaţie, având drept normă heterosexualitatea. Interesant este că bisexualitatea ce caracterizează aproximativ 15% dintre oameni a ieşit teoretic de sub spectrul deviaţiei. Toate cele trei orientări sunt însă considerate normale!

În afară de homosexualitate, există o mulţime de obiceiuri sexuale practicate în minoritate.

Iată care sunt cele mai populare deviaţiile sexuale întâlnite la femei şi nu rămâne surprinsă dacă descoperi că şi tu… deviezi uneori în pat!

Sadomasochismul

Se presupune că între 5 şi 10% dintre oameni includ practicile sadomasochiste în timpul sexului. Sadomasochismul merge pe ideea că plăcerea izvorăşte din durere. Sadismul include persoanele care se excită atunci când provoacă durere, iar masochismul pe cele care se incită atunci când simt durere.

Ultima este mai populară decât prima, dar ambele sunt considerate deviaţii sexuale, căci nu multe cupluri îşi provoacă durere cu scopul obţinerii satisfacţiei sexuale.

Să domini sau să fii dominată

Între 15 şi 50% dintre femei îşi doresc să fie dominate în pat şi în jur de 75% dintre bărbaţi adoră să domine, raporturi de putere destul de des întâlnite în timpul sexului. Dacă dominarea şi supunerea se fac pe căi mai drastice cum ar fi poruncile umilitoare sau chiar mimarea actului de viol putem vorbi de practici mai rar întâlnite, văzute drept deviaţii.

Nu intră la deviaţii faptul că iubitul îţi vorbeşte mai murdar sau te leagă cu o eşarfă de mâini. Dacă ulterior imobilizării îţi provoacă însă şi durere pe diverse căi, cum ar fi ceara fierbinte picurată pe corp, iar tu simţi plăcere, putem vorbi de o deviaţie sexuală.

Sadomasochismul şi raportul de dominare-supunere în pat sunt deviaţii sexuale gemene, căci rareori există una fără cealaltă.

Menaje a trois sau sexul în grup

Sexul practicat cu cel puţin încă două persoane este o plăcere cu care se delectează foarte puţini dintre noi. De aceea activităţile sexuale în grup sunt considerate deviaţii.

Citeşte alte trei deviaţii sexuale pe următoarea pagină.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter