Dependenţa de sex se tratează! Află cum, de la vedete!

De Raluca Cristea, pe

Multe cupluri se confruntă cu dependenţa de sex. Dacă partenerul tău sau cineva cunoscut este dependent de sex, află cum îl poţi ajuta, chiar de la vedetele care au fost dependente de sex!

În privinţa dependenţei de sex, există două tabere: cei care cred că dependenţa de sex este doar o scuză medicală pentru iresponsabilitate şi cei care susţin că dependenţa de sex este o boală care marchează atât pe cel implicat cât şi pe rudele acestuia. Aşadar, când un bărbat declară că este dependent de sex, fie foloseşte un pretext pentru numeroasele aventuri, fie chiar este bolnav.

Dependenţă de sex sau plăcerea de a face sex oriunde şi oricând?

Jucătorul de golf Tiger Woods este cel mai cunoscut exemplu pentru dependenţa de sex, după ce a recunoscut că s-a culcat cu peste 12 femei într-o perioadă scurtă de timp. Actorii Charlie Sheen şi David Duchovny sunt mai nou cunoscuţi pentru zecile de femei care le-au trecut prin pat. Chiar şi deloc tinerelul Silvio Berlusconi face drumuri la tribunal, după ce a făcut sex cu o minoră. Lista poate continua cu vechile pasiuni ale lui Michael Douglas, Russel Brand, Bill Clinton şi nu numai.

Graniţa dintre moralitate, imoralitate şi boală este uşor de trecut. Asociaţia Americană de Psihiatrie (AAP)  ridică întrebarea dacă nu cumva dependenţa de sex trebuie inclusă în lista bolilor cronice, cu numele de hiperactivitate sexuală. Dacă se va întâmpla aşa, dintr-odată, viziunea ar trebui să se schimbe: atât bărbatul dependent de sex, cât şi partenera lui de zi cu zi, trebuie să parcurgă anumite tratamente.

Sfaturi pentru reabilitare, direct de la vedetele în cauză

Fenomenul capătă amploare, indiferent dacă bărbatul în cauză este bolnav sau doar gaseşte scuza perfectă. Dacă cunoşti pe cineva dependent de sex sau chiar partenerul tău este, ţine cont de sfaturile de mai jos!

David Duchovny, vedeta masculină a filmului Dosarele X, consideră că un prim pas în tratarea dependenţei de sex este să recunoşti că suferi de ea. Apoi, cu ajutorul medicilor, să afli dacă chiar suferi de dependenţă sexuală sau comportamentul tău a luat-o pe căi greşite fără niciun motiv medical.

Actorul Russel Brand a înţeles riscurile dependenţei de sex datorită unei lungi experienţe de reabilitare, alături de adevărate pericole sociale: violatori, pedofili, dependenţi cronic. Faptul că a putut cunoaşte şi observa alţi bărbaţi cu comportament asemănător lui şi că a respectat toate rigorile impuse, l-au ajutat sa înţeleagă cât de mult pierduse din cauza dependenţei.

Printre metodele care funcţionează cel mai bine pentru Charlie Sheen este şi ruperea definitivă a legăturilor cu persoanele care i-au încurajat dependenţa de sex (în acest caz, dame de companie şi proxeneţi).

Tiger Woods consideră că formula perfectă pentru a trece definitiv peste dependenţa de sex este să combini terapia specifică cu sprijinul familiei şi orele petrecute cu aceştia.

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!