Cuplu: Momente nepotrivite pentru o ceartă

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Miercuri, 13 aprilie 2022, 13:04

Sunteți cu prietenii, vă simțiți bine, dar deodată el face ceva care te calcă pe tine pe nervi. Bineînțeles, simți că explodezi, însă ai putea să te gândești înainte dacă este momentul potrivit pentru o dispută sau mai bine aștepți până acasă.
Poate te gândești că, după ce au trecut câteva ore, nu mai are rost să discuți, prin urmare, cel mai bine ar fi să reacționezi imediat. Totuși, psihologul Cristina Ion-Rădulescu te atenționează: „Este indicat să nu te cerți deloc, dar dacă se impune o discuție, o puteți amâna până veți fi doar voi doi.
În felul acesta, emoțiile se mai domolesc, iar reacțiile nu vor mai fi atât de virulente. Rațiunea va lua locul emoțiilor și, în final, veți ajunge să discutați liber fără să țipați unul la altul”.
Cuplu: 5 motive frecvente de ceartă

► Agravarea conflictului

„Cearta în public nu va face decât să agraveze conflictul, îmbrăcându-l într-o doză de umilire publică”, concluzionează psihologul. Așa că voi alegeți dacă vă dați sau nu în spectacol în fața celorlalți.
Pe lângă micile avantaje pe care ai putea să le ai dacă găsești cumva adepți care să te susțină în conflictul cu el sau faptul că te-ai răcorit, vei culege mai multe regrete de pe urma acestor manifestări.

► „Îmi pare rău”, expresia-cheie

Uneori, simți că nu te mai poți abține și îți vine să spui în fața rudelor sau a prietenilor lucruri pe care ar fi trebuit să le păstrezi doar pentru partener. Acest fapt nu stinge conflictul, ci îl aprinde, ca și cum ai pune paie pe foc. Dacă s-a întâmplat, s-a întâmplat. Ce poți face este să începi să te stăpânești de îndată ce ți-ai dat seama. Nu poți evita sentimentul penibil față de ceilalți și depinde și de tine, dar și de îngăduința lor cum îți vei repara reputația pătată, dar cel mai important lucru este ca tu și el să vă împăcați. Găsește puterea să spui „Îmi pare rău”, chiar dacă ți se pare că el este cel care a greșit mai mult. Este evident că în astfel de situații aveți amândoi o parte din vină.
7 strategii pentru a îndulci o ceartă

EMOȚIILE POT FI STĂPÂNITE

„Dacă el e cel care începe o ceartă în public, nu uita că ceea ce simți în acele momente reprezintă emoțiile tale și că le poți controla. Roagă-l discret să aștepte până mai târziu, când veți discuta despre tot ce dorește. În caz că nu înțelege și insistă, poți pleca de lângă el, argumentând că nu vrei să faceți o scenă. Dacă tu ești cea care nu ține cont de privirile celor din jur, nu uita că îți va fi mai greu să te împaci cu el după ce l-ai umilit în fața altor oameni. În plus, el va avea ocazia să își aleagă din public susținători, ceea ce te va înfuria și mai tare, pentru că ceea ce e de discutat e numai între voi.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!