Când sunt fanteziile tale sexuale normale şi când nu?

De Raluca Cristea, pe

Multe persoane au dorinţe sexuale considerate de neacceptat de către societate. Cum ştii că fanteziile tale sexuale nu mai sunt normale?

Dacă nu eşti implicată într-o relaţie, atunci ai ocazia să împarţi cu alte persoane aceeaşi fantezie, dar, dacă eşti deja cu cineva, poate fi destul de greu să te faci înţeleasă mai ales dacă unele din fanteziile tale nu sunt acceptate de iubitul tău. Deci, cum faci să nu îţi închei prematur relaţia şi să ştii să-ţi păstrezi fanteziile în limite normale?

Care sunt fanteziile sexuale anormale?

De fapt, nu neapărat anormale, ci mai degrabă care riscă să devină anormale în ochii iubitului tău. Nu o să îl uimeşti dacă îţi place să fii pălmuită, să fii legată la mâini, să încerci jocul de roluri când faci sex sau să te uiţi la filme porno, ba chiar o să îi placă.

Dar, îi dai serios de gândit dacă îi spui că vrei să fii lovită în timpul sexului ca să simţi plăcere (sadomasochism), că vrei să fii legată de mâini, tălpi, sâni (bondaj), că vrei să faci sex în public sau că vrei să fii strânsă de gât în timpul sexului.

De ce ai astfel de fantezii?

Toţi avem fantezii sexuale şi multe femei cred că au o problemă şi nu îşi dau seama când întrec limita ,,normalului” deşi normalul este relativ pentru fiecare. Cu cât îţi reprimi mai mult gândurile legate de sex, cu atât mai pregnante vor fi.

Peste jumătate din femeile care îşi reprimă fanteziile sexuale de teama partenerului sau a societăţii ajung să fie adepte ale sadomasochismului sever, fanteziei sexuale că sunt violate sau fanteziei că sunt răpite şi fac sex cu străini care, deşi o bruschează, îi satisfac până la urmă toate plăcerile sexuale.

Concluzia? Fanteziile sexuale considerate anormale apar tocmai din cauza reprimării celor absolut normale. Bineînţeles, în afara dereglărilor psihice care pot provoca obsesii sexuale duse la extrem.

Este ceva în neregulă cu tine?

Până la un punct, NU, pentru că gândurile sexuale apar chiar şi fără să vrei, deci nu ţine de tine, iar asta probabil este cel mai frustrant. Devine o problemă reală atunci când tinzi să exagerezi, când devii obsedată de fanteziile tale, când pui presiune pe partener să le accepte şi nu îţi recunoşti problema.

Când îi spui şi lui despre fanteziile tale

Oricând. Cel mai bine este să comunici, pentru că altfel nu ai cum să ştii ce anume îi place şi iubitului tău. Ai putea fi surprinsă foarte plăcut! Mai mult, unul dintre cele mai excitante jocuri erotice este să povesteşti împreună cu partenerul fanteziile sexuale şi să vă gândiţi dacă vreţi şi cum aţi putea să le încercaţi.

Evident, îţi asumi şi riscul ca el să nu te înţeleagă aşa cum ai nevoie şi să vrea să încheie relaţia, pentru că se simte cumva ameninţat de dorinţele tale sexuale oarecum ieşite din comun.

Dar, mai există o posibilitate: ceea ce lui i se pare ieşit din comun, altui bărbat să i se pară în regulă şi să vrea să încerce. Ideea este că în primul rând tu trebuie să găseşti un echilibru ca să eviţi eventuale dezamăgiri şi să ai curajul să experimentezi cu un alt bărbat.

Tu ai fantezii sexuale?

Foto:  Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!