Cum rămâi însărcinată chiar dacă folosești prezervativ

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 31 mai 2017, 18:50
Prezervativul reprezintă una dintre cele mai folosite metode de contracepție, însă nu este atât de sigur precum ai crede. Vezi cum poți rămâne însărcinată când îl folosești.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face când folosești prezervativul este să rupi ambalajul cu dinții sau cu o foarfecă. Chiar dacă ai impresia că ești atentă, îl poți sparge fără să îți dai seama. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că partenerii care folosesc această medotă au un risc de trei ori mai mare de a se confrunta cu ruperea prezervativului, potrivit mensfitness.com.

Specialiștii susțin că prezervativul previne o sarcină nedorită în 98%, însă este important să fie folosit corect. Sondajele și studiile în acest sens arată că cei mai mulți oameni nu știu să îl folosească și din această cauză apar probleme.

Care sunt șansele să rămâi însărcinată când se rupe prezervativul

Prezervativele se pot rupe și în timpul sexului, chiar dacă au fost puse corect. Poți preveni această situație dacă folosești lubrifiant. Nu există un procent exact al riscului de a rămâne însărcinată după ce s-a spart prezervativul. O sarcină nedorită poate apărea și în funcție de stadiul ciclului menstrual al femeii, perioada fertilă fiind înntre a 11-a și a 15-a zi. În cazul în care prezervativul se rupe, ai la dispoziție 72 de ore să iei pastila de a doua zi. O găsești în farmacii și nu ai nevoie de prescripție medicală, însă nu ar trebui să o iei de mai mult de două ori pe an.

Citește și: Cum se pune un prezervativ

După ce s-a rupt prezervativul, chiar dacă iei pastila de a doua zi, ar trebui să mergi la medic și să faci testele care depistează bolile cu transmitele sexuală.

Cum să folosești corect prezervativul

Cele mai multe prezervative au instrucțiunile de utilizare pe ambalaj și ar trebui urmate întocmai. Nu este indicat să vă grăbiți, pentru că o astfel de greșeală crește riscul apariției unei sarcini nedorite. Când scoți prezervativul, ai grijă să nu îl prinzi cu dinții. Nu este indicat să sufli în el, pentru că slăbești materialul și îl poți rupe în timpul sexului. Mare grijă și când scoți prezervativul, pentru că și atunci se poate sparge, dacă nu sunteți atenți. Nu ai voie să folosești acelați prezervativ de două ori.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!