Cum îl convingi să te ajute la treabă

De Amelia Matei, pe
Una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă o femeie în cuplu este să-și convingă bărbatul să o ajute la treburile casnice. În majoritatea cazurilor, când vine vorba de strâns, spălat, gătit, șters praful, el își găsește de lucru fie pe la prieteni, fie are niște drumuri urgente de făcut.

Un studiu realizat în 2015, în cadrul Biroului de Statistică a Muncii, arată că femeile muncesc mult mai mult decât bărbații, chiar dacă au drepturi cetățenești egale cu aceștia.

Psihologii au explicat că această tendință are două mari cauze: percepția socială conservatoare (demodată, potrivit specialistei Lindsay McGrath) și dorința unuia dintre parteneri de a funcționa mai mult decât celălalt.

Așadar, dacă cea mai mare problemă privind egalitatea în cuplu este împărțirea sarcinilor în casă, cum îi putem convinge să ne ajute la treburile casnice?

Faceți liste

Tu și partenerul tău ar trebui să faceți liste cu treburile casnice pe care v-ar plăcea să le faceți în casă. Totul trebuie să dureze cinci minute. Când timpul a expirat, faceți schimb de liste și discutați tot ceea ce ați așternut pe hârtie.

Citește și: Lucruri pe care trebuie să le știi înainte să te măriți

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!