Orgasmul feminin, între mit şi realitate. Iată câteva adevăruri surprinzătoare pe care nu le ştiai despre el

De Amelia Matei pe

În ultimii ani se vorbeşte atât de mult despre lipsa orgasmului, încât am ajuns să-l considerăm un adevărat mit. Cu toate acestea, orgasmul există şi ne surprinde întotdeauna. Iată de ce spunem asta…
Ştiai că orgasmul te poate scăpa de durere?

Da, durerea de cap nu e un impediment pentru a face sex, ci mai degrabă un motiv în plus. În timpul orgasmului, corpul nostru eliberează oxitocină, cunoscută drept hormonul fericirii. Acest proces ne face să ne simţim mult mai bine şi să ne relaxăm total, iar ca urmare nu vom mai simţi durerea.

Orgasmul se îmbunătăţeşte pe măsură ce înaintăm în vârstă

Pe măsură ce ne maturizăm, ne cunoaştem din ce în ce mai bine corpul. Tocmai de aceea, o femeie de 30 de ani ajunge mult mai repede la orgasm decât una de 20. Experienţa îşi spune cuvântul şi în pat.

Femeile care sunt deschise la lucruri noi în dormitor au şanse mai mari să ajungă la orgasm

Nu degeaba se spune că e bine să experimentezi în dormitor. Poziţiile noi şi schimbările, în general, îţi cresc şansele de a ajunge la orgasm.

Sunt femei care pot avea orgasm şi fără a face sex

Orgasmul spontan e un subiect încă discutat de specialişti, însă majoritatea este de părere că anumite activităţi care implică stimularea zonei genitale prin vibraţii sau atingeri, cum ar fi alergatul pe bandă sau mersul pe bicicletă, pot duce la orgasm.

Orgasmul nu vine după cinci minute de sex, aşa cum vedem în filme

Specialiştii spun că pentru majoritatea femeilor e nevoie de minim 20 de mine de activitate sexuală, pentru a ajunge la orgasm. De asemenea, e bine să nu te concentrezi prea mult pe orgasm, pentru că atunci s-ar putea să nu mai ajungi la el. Bucură-te de fiecare clipă alături de partener şi, mai devreme sau mai târziu, vei avea şi orgasm.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro