5 reguli pentru relaţia de după o despărţire dureroasă

De Diana Zagrean, pe
Ai trecut printr-un divorţ sau o despărţire care ţi-a sfâşiat inima, dar acum îţi încerci din nou norocul? Vezi care sunt cele 5 reguli pentru relaţia de după o despărţire dureroasă, ca să eviţi greşelile cele mai comune şi să îţi refaci viaţa cu succes.

Comunicarea şi onestitatea

După o despărţire dureroasă, următoarea relaţie riscă să fie mereu umbrită de demoni mai vechi şi de temerea că unele răuri se pot repeta. Comunicarea şi sinceritatea sunt soluţia pentru ca noua relaţie să aibă succes.

Iertarea este importantă

Iertarea este necesară ca să poţi trece mai departe, peste o despărţire dureroasă, peste faptul că ai fost înşelat sau pur şi simplu că ai iubit pe cineva care nu o merita. Iartă-i pe cei care ţi-au greşit şi iartă-te pe tine ca să intri proaspătă în noua relaţie.

Lăsaţi copiii acasă

Dacă aveţi copii din relaţiile anterioare, nu uitaţi să mai petreceţi timp împreună fără ei. Indiferent de situaţia voastră familială, de drepturile tutelare şi de vârstă, un cuplu trebuie să aibă momente de intimitate. Apelaţi la rude, vecini şi tabere organizate ca să mai rămâneţi şi singuri din când în când.

Suişuri şi coborîşuri

Trebuie ca amândoi să acceptaţi că vor exista momente bune şi momente mai rele între voi. Chiar dacă certurile din trecut vă mai bântuie, nu înseamnă că totul trebuie să fie roy acum, sau că orice ceartă trebuie să fie începutul sfârşitului.

Renunţaţi la ultimatumuri

Chiar dacă aveţi nervii erodaţi de relaţiile anterioare, nu trebuie să vorbiţi de divorţ sau de despărţire imediat ce lucrurile încep să meargă prost între voi. Studiile arată că oamenii divorţaţi sau care au trecut printr-o despărţire traumatizantă pot fi tentaţi să renunţe mai uşor la următoarele relaţii, de frica unui nou eşec.

Sursa foto cuplu vârstă mijlocie: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro