Despre intimitate. A ta, a lui, a voastră

De Oana Stoianovici pe
Capacitatea de a aduce intimitatea în relație este una dintre tainele feminității. Intimitatea se naște din iubire, însă înflorește doar atunci când știm cum să avem grijă de ea, cu înțelepciune și maturitate.

Și este rolul femeii să îngrijească spațiul relației, să fie atentă când intimitatea începe să dispară și să observe ce este necesar pentru a o aduce înapoi. Când o femeie nu își asumă acest rol, odată ce perioada marii îndrăgostiri a trecut, relațiile iși pierd din intensitate. Și magia incepe încet, încet sa se destrame.

Există, însă, un ingredient magic. Un ingredient care te va ajuta să îți canalizezi energia, să îți înțelegi corect simțurile și să urmezi acele reguli care pot face relația să crească și să se împlinească. Ingredientul acesta magic este intimitatea.

Sigur, a ști cum să faci asta, cum să aduci intimitate în spațiul vostru și cum să îngrijești relația este, în sine, o artă. Iar pentru a ajunge să poți crea și gestiona intimitatea voastră, trebuie să înveți, mai întâi, să te simți confortabil în propria ta intimitate. Trebuie să înveți cum să îți păstrezi autonomia, dând, în același timp, tot ce e mai frumos relației. Trebuie să te cunoști suficient de bine pentru a ști ce este important pentru tine și să ai curajul să alegi, în funcție asta. Trebuie să ai puterea să spui „nu”, cu căldură și asumare. Trebuie să înveți să obții claritate și să ai abilitatea de a vedea lucurile în perspectivă.

Cel mai simplu mod de a construi intimitate în viața ta este să petreci timp cu tine și, respectiv, cu partenerul tău în mod egal. Această delimitare te va ajuta să te simți pe tine și pe voi și să observi în ce fel tu ești diferită de voi. Astfel, vei avea acces la sentimente mai profunde în relație cu el și vei știi, automat, cum să ajuți relația să crească.

Dacă observi emoții negative în momentele de intimitate, fie a ta cu tine, fie a ta cu el este un semn bun! De acum înainte, fii mai atentă la ele, încearcă să le înțelegi mai bine și să le lași să îți arate lucruri pe care le ai de vindecat, adresat sau constientizat. Multe dintre piedicile pe care le întâmpinăm într-o relație sunt, de fapt, propriile noastre emoții negative, nu ale partenerului! De aceea, odată ce ai ajuns să le vezi și să le înțelegi, vei vedea cum și experiența intimitatii voastre va crește.

Oana Stoianovici are o experiență de peste 14 ani în programe de coaching și leadership transformațional. În ultimii ani, s-a concentrat, în mod particular, asupra practicilor de vindecare cuantică, cu aplicație în special în zona de feminitate. A studiat practici de vindecare, ritualuri de trecere și inițiere spirituală, în comunități tradiționale. Pornind de la experiența directă, și-a dezvoltat propria metodă, aplicată în workshopuri și programe de coaching, precum O Zi de Feminitate, Tainele Feminității Sacre sau Copilul Interior.

 Citește și – Puterea tăinuită a senzualității

Citește și – De ce avem nevoie de feminitate, acum, mai mult decât oricând

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro