Corona days. Top seriale de umplut timpul, dacă tot stăm în casă

De Alexandru Preda, pe
Doamnelor şi domnilor, meine, damen und herren, da, se pare că civilizaţia ne-a pus într-o situaţie cum nu am mai fost niciodată până acum. Toţi am auzit de boli, de molime, toţi am citit cărţi, am văzut filme, am auzit poveşti despre epidemia de gripă din nu ştiu ce an sau de boala nu ştiu cărui secol, dar nu ne-am imaginat niciodată că o să ajungem să trăim aşa ceva pe pielea noastră.

Nu intenţionez să dedic articolul de săptămâna asta coronavirusului, nici să dau sfaturi preţioase despre cum se tratează sau cum tratez eu povestea asta cu nume de bere. Las această plăcere vânătorilor de clikuri, vlogerilor, influencerilor care văd în povestea asta nefericită un mod bun de a-şi mări numărul de followers.

Este o perioadă dificilă a vieţii noastre, în care trăim live o pandemie că în filme din care fiecare va învăţa câte ceva: unii cum să se spele mai mult pe mâini, alţii cum să nu mai tuşească fără să pună mâna (cotul) la gură şi tot aşa… Cred că epidemia asta ne va impune reguli noi de convieţuire şi vom trăii altfel de acum încolo. Vom fi mai buni, mai empatici şi mai deschizi către adevăratele valori umane pentru că viaţa e deosebit de fragilă şi se poate termina în orice moment. Sper, totodată, să învăţăm să preţuim mai mult lucrurile care contează cu adevărat. Îmi doresc pe viitor să fim mai bucuroşi, mai apropiaţi unii de alţii. Îmi doresc să coborâm mai des privirea către cel căzut şi să-l ajutăm să se ridice aşa cum şi alţii ne vor ajuta pe noi în clipele dificile…

Cei responsabili cu gestiunea acestei crize majore precum şi autoizolații de la Vila Lac şi de la Cotroceni, ne-au spus că trebuie să stăm în casă, cuminţi şi să aşteptăm să treacă toată această nebunie. Da, asta o să şi facem. Ne vom petrece următoarea perioadă de timp indoors, călărind netul şi wathsapp-ul şi făcând comenzi online pentru pâine, apă, bere şi tampoane. Vom îndoi telecomanda în căutarea filmelor şi a serialelor vom citi cărţile pe care le-am lăsat abandonate cu coperţile în sus pe noptieră sau vom redescoperi jocurile copilăriei alături de ţâncii noştri. Ceea ce nu e rău deloc!

Întorcându-mă la seriale, vă pot recomanda sute de seriale care să se potrivească cu momentul. Sunt o grămadă de seriale bune care aşteaptă să fie privite, drame, thriller-uri, comedii, sf-uri, poveşti cu oameni, despre oameni şi pentru oameni menite să ne facă mai buni, mai atenţi, mai iubitori mai…

Eu de exemplu, am multe seriale pe care le-am lăsat pe hold din lipsă acută de timp. Lista mea cu neterminate este destul de lungă şi acum mă gândesc deja cu bucurie că poate cine ştie, în perioada asta de ”linişte domestică” voi avea ocazia să le termin. Cred că toţi avem poveşti pe care l-am abandonat din lipsă de timp. Cărţi, filme, muzică, toate sunt frânturi de viaţă lăsate pe pauză care abia aşteaptă să fie redeschise şi retrăite. Avem ocazia în perioada asta să facem acest lucru.

Nici nu ştiu ce să recomand săptămâna asta… Sunt aşa de multe… Da, amatorii de SF-uri se pot bucura pentru că începe sezonul trei din Westworld. Pentru cine nu a văzut serialul acesta, poate că ar fi timpul să o facă. Avem şi câteva seriale noi care bat la uşă: The plot against America, cu John Turrturo în rolul principal este un serial care promite multe, Freud, o incursiune interesantă în viaţa celebrului psiholog german sau la Little Fires Everywhere, o dramă cu Resse Whiterspoon în rolul principal sunt primele care îmi vin în minte.

Aş mai recomanda seriale happy, povesti menite să ne aducă bucurie şi bună dispoziţie. Kidding cu Jim Carey, The Marvelous Mrs Maisel cu Rachel Brosnahan,  Grace and Frankie cu Jane Fonda sau Fleabag-ul cel plin de premii sunt câteva seriale care merită urmărite. Amatorilor de poveşti undercover le pot recomanda trei seriale bestiale: Homeland, The Americans şi Person of Interest. Pasionatiilor de seriale englezeşti le pot recomanda Bodyguard, o super poveste poliţistă, Line of duty sau Luther…

…şi lista poate continua la nesfârşit.

Am spus de multe ori, timpul este inamicul numărul unu al serialistului pătimaș. Când nu știi la ce serial să te uiți, aruncă o privire pe serialex.ro și poate îţi vine vreo idee. Nici eu nu am timp de pierdut, aşa că recomand numai seriale bune.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!