Cum să porţi imprimeurile florale în vara 2010

De Cristina Popa pe

În sezonul estival 2010 florile şi, mai cu seamă, imprimeurile florale sunt un adevărat must indiferent că optezi pentru rochii, fuste, topuri, pantofi sau accesorii…
… colorate şi pline de viaţă.

Chiar dacă nu ai fost la curent cu propunerile designerilor internaţionali pentru primăvara şi vara lui 2010, asta nu înseamnă că ai putut ignora avalanşa de piese cu imprimeuri florale disponibile în magazine, odată cu venirea primăverii.

Aşteptat cu drag de unele dintre noi, trendul floral nu poate trece neobservat nici de cele a căror garderobă este mai austeră din punct de vedere cromatic sau extrem de cuminte în materie de imprimeuri.

Astfel, fie că vrei să fii o flower girl din cap până în picioare sau optezi pentru un accesoriu prin care să nu-ţi trădezi stilul şi garderoba monocromă trebuie să ţii seama de câteva reguli prin care opţiunile vestimentare să te avanzajeze.

–    Deşi nu exită limitări în ceea ce priveşte textura pieselor florale, este de preferat să optezi pentru materiale fluide care să urmărească linia corpului, mai ales dacă ai câteva kilograme în plus. Din păcate, imprimeurile foarte încărcate pot crea un efect de mărire.

–    Atunci când cântarul depăşeşte cu mult greutatea ideală, dar vrei să te aliniezi trendului, atunci cele mai potrivite alegeri ar fi: un accesoriu ( pantofi, o geantă, o broşă sau o bentiţe) sau o rochie uni, parţial brodată sau imprimată floral.

–    Şi mărimea imprimeurilor contează şi se adaptează siluetei. Astfel, dacă eşti înaltă şi mai bine făcută, dacă vrei să nu pari mai plinuţă decât eşti, evită imprimeurile cu flori foarte mici, şi invers, dacă eşti mignonă, fereşte-te de imprimeurile florale foarte mari, care îţi accentuează şi mai mult statura.

–    Pentru a rupe monotonia  şi banalitatea unei rochii cu imprimeu floral, lungă sau scurtă, sau a unei salopete,  apelează la accesoriile monocrome – o curea care să îţi accentueze talia, brăţări late sau eşarfe care să acopere umerii. 

–    În cazul în care optezi pentru fuste sau pantaloni cu imprimeuri florale, pe langă varianta unor topuri albe sau negre, ai şi posibilitatea de a alege unul, de asemenea monocrom, in una din culorile existente pe fusta sau pantalonul imprimat. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul topurilor florale, purtate cu fuste sau pantaloni într-o singură culoare.

–    combinaţie reuşită  este aceea între o piesă cu imprimeu floral şi una din jeans. Ţinuta ideală? Un top floral şi o pereche de pantaloni scurţi din denim.

–    Geanta sau pantofii  cu imprimeuri florale sunt opţiuni valabile ale trendului, însă nu se vor purta niciodată împreună şi vor completa doar ţinute în care piesele vestimentare sunt uni.

–    Accesoriile de tipul pălării, ochelari sau cercei supradimenrionaţi cu imprimeu floral sunt idele pentru ţinutele care sunt realizate dintr-o piesă uni şi una de asemenea  florală.
Cum să porţi imprimeurile florale în vara 2010
Rochie Nissa – 400 lei (fashionup.ro), pantofi Aldo – 399 lei, geantă Accessorize – 188 lei, pălărie Aldo – 99 lei, ochelari Aldo – 49 lei.

Foto: Imaxtree, Northfoto, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro