Top 5 fructe care tratează lipsa de calciu

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 28 mai 2021, 11:25
Calciul este necesar pentru buna funcționare a organismului, iar lipsa lui duce la probleme serioase de sănătate. Vezi ce fructe trebuie să mănânci pentru a preveni și trata lipsa acestui nutrient.

Calciul este necesar pentru coagularea sângelui, funcțiile nervoase, oase, inimă, păr și dinți. Lipsa lui duce, printre altele, la apariția osteoporozei, o afecțiune a oaselor care afectează mai ales femeile. Nu ai nevoie să iei suplimente cu calciu decât la recomandarea medicului. În rest, este de ajuns să incluzi în dietă alimentele bogate în calciu.

Kiwi

Kiwi se numără printre fructele care conțin o cantitate mare de calciu și sunt bogate în vitamina C. Le poți mânca simple sau în smoothie-uri. 2-3 kiwi pe zi reduce riscul formării cheagurilor de sânge cu 18%.

  • Dacă vrei să încerci alte fructe aparte, vezi cât de bune sunt litchi, fructul zeilor – mangostan sau guava!

Prune uscate

O cană de prune uscate conține aproximativ 80 de mg de calciu și te ajută să ai oase sănătoase. În plus, aceste fructe previne constipația și reglează tranzitul intestinal.

Caise

La fel de sănătoase sunt și caisele! Le poți consuma uscate, câtă vreme nu au adaos de zahăr, sau proaspete. Caisele merg perfect cu semințe și nuci.

Dude

Dudele încep să se coacă în această perioadă și pe lângă gustul delicios, îți oferă și o doză importantă de calciiu. O cană de dude conține 60 de mg de calciu.

Mandarine

Mandarinele sunt o sursă importantă de vitaminele C și D și calciu. O mandarină medie conține 33 de mg de calciu, iar vitamina D ajută la absorbția lui.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!