Cum să combini corect culorile

De Consuela Stratulat, pe
Nu este de ajuns să ai haine în tendințe, trebuie să știi și cum să combini culorile, ca să fii o fashionistă adevărată. Vezi care sunt regulile de care trebuie să ții întotdeauna cont.

Nu toată lumea știe cum să combine culorile, însă acesta este un lucru care poate fi învățat. Cu ajutorul unor strategii simple, poți ajunge o expertă. În primul rând, combină culori din aceeași familie. Nu ai cum să dai greș dacă combini pasteluri cu pastel, tonuri pământii cu tonuri pământii etc. În al doilea rând, poartă cu încredere culori complementare. Alb și negru, de exemplu, sunt culori complementare, de aceea merg atât de bine împreună. Galben-violent, roșu – verde și albastru – portocaliu sunt, de asemenea, complementare, și arată bine una lângă alta deoarece se evidențiază una pe alta.

Un alt mod în care îți poți compune ținute reușite este să porți nuanțe diferite ale aceleeași culori. Vei obține un rezultat foarte interesanta! Când ai, însă, îndoieli, combină culorile neutre cu alb sau negru. Griul, argintiul, auriul, bleumarinul sunt nuanțe care arată foarte bine lângă alb și negru.

Citește și: Cu ce să combini puloverul roșu

Combinații reușite de culori

Galbenul poate fi purtat cu diferite nuanțe ale sale, dar și cu portocaliu, verde, albastru, mov, negru, gri.
Portocaliul este cel mai bine scos în evidență de albastru, bleu, violet, alb și negru. Nuanțele mai deschise ale acestei culori pot fi purtate cu maro, măsliniu sau gri.

Roșu este o culoare foarte frumoasă, care te va ajuta să ieși în evidență. O poți purta din cap până în picioare, dar va arată bine și cu galben, alb, maro, verde, albastru și negru.

Dacă îți place culoarea roz, o poți purta cu maro, verde mentă sau gri. Și combinația de roz și roșu este reușită, dar este destul de riscant să o porți. La o astfel de ținută, de exemplu, trebuie să adopți un machiaj natural și cât mai puține bijuterii.
Verdele va arăta foarte bine lângă portocaliu, galben, maro, gri, crem sau verde, iar albastrul poate fi combinat cu auriu, argintiu, maro, roz sau galben.

O culoare dificil de asortat este movul, însă nu trebuie să o scoți din garderobă. Poart-o cu portocaliu, roz, galben, alb sau gri. De altfel, orice culoare va arăta bine alături de alb sau negru, așa că dacă nu știi cum să faci alăturări reușite, mergi pe această formulă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!