Cum să ai un abdomen sculptat în doar 10 minute

De Amelia Matei pe
Cele câteva kilograme pe care le-ai pus în jurul taliei de sărbători au leac printr-o serie de exerciții pe care le faci în doar 10 minute. Repetate de trei ori pe săptămână, în trei luni vei avea un abdomen plat și chiar se vor forma și pătrățelele pe abdomen, astfel că grăsimea va fi înlocuită cu mușchi.

Flotări pe coate

În poziția de flotare foecare mușchi al corpului este pus în mișcare, motiv pentru care este cea mai bună variantă de slăbit și tonifiere. Stai în poziția de flotare, în mâini, după care ridică piciorul drept, până când este întins la maximum și simți o mică durere. Stai în această poziție până numeri la 10, dpuă care revino la poziția inițială. Fă 30 astfel de mișcări. Repetă aceleași mișcări și cu piciorul opus.

Citește și: Exercițiile de 6 minute care îți topesc burta

Flotări pe o parte

Stai în șezut, cu genunchiul stâng sub tine și sprijinindu-te de podea cu mâna stângă. Ținând mâna dreaptă în aer, ridică-te de la podea rămânând pe partea stângă. Stai cinci secunde și revino la poziția inițială. Fă 30 de repetări.

Flotări ”în fugă”

Stai în poziția clasică de flotare. Adu genunchiul stâng la piept și strânge în această poziție cât poți de tare. Revino cu piciorul stâng la podea și repept mișcarea pe piciorul drept. Repetă această mișcare ca atunci când alergi, alternând piciorul stâng cu piciorul drept. Fă 30 de repetări.

Flotări cu genunchiul drept la umărul stâng

Stai în poziția de la exercițiul prezentat de mai sus, numai că, de data aceasta ridici genunchiul stâng la umărul drept, stând în mâna stângă. Fă câte 30 de repetări pe fiecare parte.

Citește și: Exercițiul de 4 minute care îți transformă corpul în doar 28 de zile

Repetă zilnic

Pentru rezultate optime, cel mai indicat este să faci aceste exerciții zilnic, timp de o lună. Iar luna următoare să dublezi ”porția”, întrucât organismului îi va fi din ce în ce mai ușor să efectueze aceste mișcări. Dacă nu ai timp sau nu poți să faci antrenamente în fiecare zi încearcă să faci cel puțin de trei ori pe săptămână. În acest ritm, în trei luni scapi de colăceii de pe burtă.

Citește și: 6 mișcări care te ajută să slăbești rapid

 

Foto: 123rf.com

 

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv

Ce au furat CRBL și Oase la Asia Express. VIDEO exclusiv