Cum îți repari relația în câteva secunde

De Consuela Stratulat pe
Relațiile au momente bune și momente rele, iar felul în care le gestionezi afectează viitorul vostru. Vezi cum îți poți repara relația în 2 secunde.

Când ești într-o relație, uiți, deseori, să îi spui celuilalt că îl apreciezi. Dacă scapi de acest obicei nesănătos, s-ar putea sa ai o relație lungă și fericită, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Georgia, citat de prevention.com. Cum era și de așteptat, faptul că te simți apreciată de partenerul tău este un semn că lucrurile merg foarte bine între voi. Cu 15 ani în urmă, cercetătorii au constatat că oamenii recunoscători aveau relații mai puternice și mai fericite, iar astăzi s-a ajuns la concluzia că și aprecierea stârnește reacții puternice.

Dr. Allen W. Barton, cel care a condus studiul efectuat la Universitatea din Georgia, a intervievat 468 de cupluri căsătorite, cu vârste cuprinse între 21 și 86 de ani. Întrebările au fost puse prin telefon și a cuprins subiecte diverse, de la finanțe la cât de mult îi stresează problema banilor. Oamenii au dezvăluit felul în care comunică cu partenerul lor și cât de des își spun unii altora că se apreciază. Specialiștii au făcut, apoi, un clasament al fericirii, pentru a stabili cât de mulțumiți erau în căsnicia lor și cât de mult voiau divorțul. Concluziile cercetătorilor au fost: indiferent cât de mari erau problemele pe care le aveau, rămâneau împreună dacă se simțeau apreciați.

„O persoană care este conștientă de ce apreciază la partenerul său va avea tendința de a se exprima mai blând, va avea intenții pașnice și va fi pozitivă, iar reacțiile sale vor fi transmise atât non-verbal, cât și verbal”, susține Barton.

Cum îți faci iubitul să se simtă apreciat

Nu trebuie să faci gesturi mari ca să îi arăți iubitului tău că îl apreciezi. Poți să îl întrebi ce l-ar face să simtă că ești mulțumită de el și spune-i cât poți de des „Mulțumesc”.

Este ușor să fii amabilă când lucrurile merg bine între voi, însă provocarea este să fii drăguță cu iubitul tău când treceți prin perioade grele. Fii atentă la detalii și la lucrurile pe care le face pentru tine, oricât de multe probleme ați avea. Zâmbește-i mai des, fă-i mâncarea preferată, în loc de o cină banală, ia-l în brațe când nu se așteaptă. Nu presupune un efort din partea ta, iar beneficiile le vei vedea imediat.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro