Alimentul întâlnit în orice piață, care îți face tenul mai tânăr

De Amelia Matei, pe
Poluarea, alimentația greșită sau produsele cosmetice sunt factori care ne afectează tenul zi de zi. Există un aliment ale cărui proprietăți fac minuni pentru pielea noastră, însă despre care prea puține dintre noi știu. Îl ignorăm, deși îl găsim la orice supermarket sau în orice piață, cu toate că ar trebui să se afle primul pe lista de cumpărături.

Este vorba despre ciupercile portobello, considerate printre alimentele cele mai eficiente pentru îngrirea tenului. Sunt mai bogate în potasiu decât banenele, însă au și vitamina B, fier și vitamina D. Și, dacă încă nu sunt cele mai căutate alimente în domeniul cosmetic, cu siguranță multe companii le for folosi drept ingredient după ce vor afla concluziile celor mai noi studii.

ciuperci-portobello

Ciupercile conțin un antioxidant-minune

Potrivit cercetătorilor, ciupercile portobello sunt un luptător abil împotriva îmbătrânirii tenului. Ciupercile produc o cantitate de ergotioneină (Ergo), un aminoacid care funcționează ca un antioxidant foarte puternic. Marvin Hausman, imunolog, a descoperit o metodă prin care să maximizeze efectele acestui ingredient, în timp ce făcea cercetări asupra beneficiilor antioxidanților în boala Alzheimer. Nu s-a dovedit atât de eficient asupra tratamentelor pentru Alzheimer, dar a dat rezultate mult mai bune în îngrijirea pielii, a părului și previne îmbptrânirea.

Ergo ajută la producția de colagen din organism, așa că ai toate motivele din lume să consumi o porție de ciuperci portobello pe zi.

Ergotioneina, spre deosebire de alți antioxidanți, este eficientă pentru organismul nostru pentru că ajunge exact în locul în care organismul nostru are nevoie, potrivit descoperirilor lui Hausman. Majoritatea antioxidanților nu au această eficiență.

Acest antioxidant ajută organismul să se comporte foarte bine și la stres, așa că acționează non-stop și pe o sumedenie de planuri asupra corpului nostru.

”Când celulele pielii sunt stresate, se ajunge la procesul de oxidare și inflamare a celulelor, ducându-le la performanțe scăzute. Această lipsă de activitate a celulelor de a produce colagen și alte substanțe bune pentru piele conduce la îmbătrânirea celulelor și implicit a pielii”, avertizează Hausman.

Combinația dintre ergoteină și vitamina D hrănește celulele, ajutându-le să fie și mai productive și asugurând un comportament mai bun la stres. Așadar, ergo ajută la o  îmbunătățire a funcționării celulelor, garantând astfel o frumusețe din interior spre exterior, spre deosebire de alte produse care au rolul de a repara temporar efectele radicalilor liberi.

Foto: 1234rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!