5 motive să te apuci de meditație în 2015

De Consuela Stratulat, pe
Meditația devine tot mai prezentă în viața oamenilor, iar cercetătorii o consideră una dintre cele mai bune metode de a-ți proteja sănătatea. Dacă ai îndoieli, ne-am gândit să îți dăm 5 motive să te apuci de meditație.

1. Meditația crește nivelul de fericire și îți îmbunătățește sănătatea. Cercetătorii au constatat că întărește sistemul imunitar, calmează durerile, reduce inflamația, crește satisfacția personală și emoțiile pozitive.

2. Meditația îți îmbunătățește și viața socială. Studiile au arătat că oamenii care practică acest ritual se împrietenesc mai ușor cu ceilalți și nu se mai simt singuri.

3. Dacă nu te-am convins până acum, află că meditația te-ar putea ajuta să îți crești performanța de la locul de muncă. Cercetările au arătat că oamenii care meditează zilnic se concentrează mai ușor și au o memorie mai bună. În plus, reușesc să fie mai atenți la ce se întâmplă în jurul lor.

4. Starea ta sufletească va avea, de asemenea, de cîștigat de pe urma meditației. Te vei simți mai legată de ceilalți și vei fi mai atentă la sentimentele lor. În plus, vei deveni mai puternică și vei reuși să faci față cu bine situațiilor stresante.

5. Tot studiile au arătat că meditația te ajută să iei cele mai bune decizii, atunci când te confrunți cu o situație dificilă. Aceste exerciții simple te fac mai înțeleaptă și reușești să vezi mai ușor imaginea de ansamblu.

Cum meditezi

Este important să stai într-o poziție relaxantă și să ții ochii deschiși. Dacă îi închizi, îți va fi greu să te concentrezi doar pe respirație și să nu te gândești la alte probleme pe care le ai. Eliberează-te de orice gânduri și concentrează-te doar pe respirație. Începe meditația cu 2-3 minute pe zi și mărește perioada de la o zi la alta. Cu timpul, îți va fi ușor să meditezi 30 de minute zilnic. Nu îți pierde răbdarea și nu renunța, dacă nu vezi beneficii după primele 2 zile. Este nevoie de timp, pentru a a ajunge să meditezi ca la carte.

Sursa foto: shutterstock.com.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!