Tratează-ți părul deteriorat cu banană și avocado

De Sandra S., pe Ultimul update Luni, 31 mai 2021, 17:33

Temperaturile mai prietenoase fac ocazia perfectă să începi să-ți tratezi părul deteriorat, ca să te poți bucura din plin de coafurile feminine de primăvară. Uite cum îți poți face mască de păr naturală, din banană și avocado:

Mască de păr cu banană

Banana conține mult potasiu, care întărește firul de păr, fără să îl încarce. Ai nevoie de o banană cât mai coaptă, opțional o lingură de miere. Trebuie să pasezi banana până se face un piure moale, fără cocoloașe. Opțional, poți amesteca și lingura de miere.
După ce ai terminat, aplică amestecul de la rădăcini și pe toată lungimea firului de păr și lasă-l sp acționeze timp de 15-20 de minute. După ce a trecut timpul, spală-te cu șampon și folosește balsam ca de obicei.

Mască de păr cu avocado

Avocado-ul este un fruct foarte sănătos, bogat în acizi grași. Este foarte hidratant, iar în combinație cu un gălbenuș de ou, poate face minuni pentru părul deteriorat. Ai nevoie de jumătate de fruct avocado și un gălbenuș:
Amestecă fructul cu gălbenușul până îți iese o pastă omogenă, apoi aplică pe păr începând cu vârfurile și până la rădăcini. Pune-ți pe cap un prosop sau o cască de duș și lasă masca să acționeze 15 sau 20 de minute, apoi clătește și spală-ți părul ca în mod normal.
Ca idee, nu arunca albușul oului folosit, ci îți poți face o mască pentru față care îți strânge porii – aplică-l direct pe tenul curat și lasă-l să se usuce!
Foto: Shutterstock

Vezi cum să îți faci mască de față cu avocado

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!