Tot ce nu știai despre epilarea cu zahăr

De Dana-Ruxandra Panghe, pe Ultimul update Duminică, 07 mai 2017, 18:30
Epilarea cu zahăr e o tehnică apărută în ultimii ani, extrem de simplă și eficientă, atunci când vrei să scapi de părul nedorit de pe corp.

Probabil că încă nu știi totul despre epilarea cu zahăr, așa că află mai jos zece lucruri despre una dintre cele mai puțin nocive pentru piele metode de îndepărtare a părului de pe corp.

Citește și: Ce înseamnă epilarea spa.

 

  1. Epilarea cu zahăr nu doare. Dacă este executată corect, de un specialist bine pregătit, nu doare precum epilarea cu ceară sau IPL. În funcție de sensibilitatea la durere a fiecărei persoane în parte și de sensibilitatea pielii, durerea este în cel mai rău caz suportabilă. De aceea, este recomandată inclusiv bărbaților, care sunt mult mai reticenți la epilarea cu ceară, anume din cauza acestei dureri.
  2. Cu cât e mai puțină presiune asupra pielii, cu atât rezultatele sunt mai bune.
  3. Comparativ cu epilarea cu ceară, se aplică împotriva direcției de creștere a părului, dar se scoate în direcția de creștere.
  4. Zahărul nu se lipeşte de piele, ci doar de firul de păr.
  5. Se poate aplica până și pe cel mai scurt fir de păr și acționează chiar și asupra celui de sub piele. Nu se apasă niciodată pe piele atunci când se aplică zahărul sau se desprinde.
  6. Nu este nocivă pentru piele, pentru că nu se aplică fierbinte, deci nu irită pielea și nu o predispune către varice.
  7. Epilarea cu zahăr este o metodă sigură și recomandată inclusiv în cazul unei pieli cu eczemă, psoriazis, varice sau vase capilare sparte și se poate realiza pe orice tip de piele (inclusiv afro-american etc), pe diferite texturi ale firului de păr. Este indicată chiar și persoanelor cu diabet.
  8. Epilarea cu zahăr este naturală, deoarece conține doar apă, zahăr și suc de lămâie. Zahărul este un bun conservant natural, în care bacteriile nu pot supraviețui.
  9. Pasta de zahăr pentru epilare este foarte prietenoasă cu pielea și este solubilă în apă, deci nu va răni pielea în niciun fel.
  10. Se curăță foarte ușor și are un efect mai îndelungat. Iar cînd crește din nou, firul de păr este mai fin și mai rar.

Trei locuri din București unde poți încerca epilarea cu zahăr:

Unica Sport Romania, facebook.com/unicasportromania

Salon Chocolat, chocolatesalon.ro

Salon Organic, salon organic.ro

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro