Cum să ai un ten bronzat, dar sănătos

De Revista Unica, pe

Bronzul ne face mai atrăgătoare şi mai tinere, însă expunerea prelungită la soare duce la îmbătrânirea pielii. Ce e de făcut? Trei make-up artişti au găsit soluţia.
Acum că ştim (aproape) totul despre riscul expunerilor excesive la soare, nu mai e nicio surpriză că produsele bronzante de make-up au un loc special în trusa de beauty a oricărei fashioniste – însă chiar şi cea mai delicată culoare poate părea artificială dacă nu ştii cum să o aplici. „Femeile, adesea, aleg pudre bronzante care sunt prea închise la culoare pentru pielea lor şi le întind pe toată faţa, ceea ce arată nefiresc“, spune Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London. „Alege o nuanţă care capătă un aspect auriu  – nu maro – pe pielea ta, şi poart-o cu un blush trandafiriu, pentru un finiş natural“, este sfatul lui
Alexandru Abagiu, make-up artist L’Oréal  Paris. O greşeală comună, crede Abagiu, este aplicarea produsului bronzant în exces pe pomeţi. „Dacă vrem ca efectul să fie natural, ca atunci când stăm la soare, pudra bronzantă trebuie aplicată uniform pe ten şi decolteu“, ne spune Abagiu.

5 paşi pentru un bronz perfect

Testează. Alege o pudră bronzantă cu o tentă subtilă, gălbuie. Dacă ai pielea deschisă, optează pentru cea mai luminoasă culoare posibilă. Pentru ten mediu, mergi pe tonurile de mijloc; încearcă cea mai
închisă nuanţă, dacă ai pielea măslinie. Testează produsul în lumină naturală, pe maxilar; trebuie să aibă tentă galbenă, nu roz sau sidefată.
Pregăteşte pielea. Aplică fondul de ten obişnuit unde este nevoie, apoi anticearcănul sub ochi şi pe imperfecţiuni (pudra bronzantă pe tenul gol capătă aspect de pată). Dacă ai tenul gras, mătuieşte cu o pudră translucidă zonele lucioase – altfel, pudra bronzantă va părea mai închisă la culoare în aceste puncte.
Bronzează-te. Tăvăleşte o pensulă de dimensiune medie în pudra bronzantă; îndepărtează excesul. Folosind mişcări scurte, circulare, pudrează maxilarul şi linia părului. Scufundă din nou pensula în
pudră, scutură excesul şi continuă cu obrajii, marginile nasului, fruntea şi bărbia.
Uniformizează. Aplică pe gât pudra ră-masă pe pensulă, apoi scutură pensula pentru a îndepărta restul produsului. Întoarce-te asupra zonelor bronzate şi, tot cu mişcări circulare ale pensulei,  uniformizează acolo unde observi diferenţe vizibile de culoare.
Adaugă blush. Aplică un blush trandafiriu pe mărul obrajilor – acesta ajută pudra bronzantă să arate cât mai credibil. O formulă mată e bună pentru zi; seara, încearcă un roz-sidefat. Păstrează restul machiajului subtil: creion dermatograf maro, fard de pleoape auriu sau arămiu şi un ruj nud sau roz-deschis pe buze.

Secrete din breaslă

► Pentru a te asigura că nu exagerezi cu produsele bronzante, aplică-le numai la lumină naturală. „Un truc eficient de a-ţi verifica opera este să-ţi faci o poză digi-tală a feţei. Poza îţi va arăta unde ai aplicat prea multă culoare“, spune Iulia Muşat, make-up artist Kryolan.
► Dacă nuanţa pudrei îţi pare prea întunecată sau îţi încarcă pielea, trece o pensulă curată prin pudră translucidă, scutură excesul şi atinge uşor zonele respective cu ea, pentru a atenua pigmentul închis.
► Nu folosi niciodată un blush-piersică cu pudră bronzantă – poate face tonurile de galben să arate oranj.
► „Adăugarea unei tuşe de iluminator arată bine seara. Tapotează un produs-cremă sau pudră de-a lungul obrajilor, apoi mai aplică puţin şi pe arcadele sprâncenelor şi în vârful nasului“, spune Mirela Vescan.
► Dacă îţi doreşti un bronz mai accentuat, nu aplica pudră bronzantă pe toată faţa – rezultatul ar putea fi o mască. Mai întâi, ai nevoie de un gel hidratant nuanţator. Întinde-l pe faţă şi gât şi uniformizează cu un burete acolo unde remarci diferenţe de culoare (adică lângă urechi, pe maxilar şi la linia părului). Aplică pudra bronzată în mod normal.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!