4 secrete pentru ochi frumoşi

De Libertatea pentru femei, pe

Cearcănele adânci şi accentuate, ridurile de la colţul ochilor, pungile, pleoapele umflate îmbătrânesc chipul şi îl fac să pară obosit. Scapă de toate cu o îngrijire completă.
Vrei mai multă prospeţime şi un plus de tinereţe pe chipul tău? Începe cu zona ochilor.

1. Demachiază-te cu atenţie

Oricât de obosită ai fi, nu te culca niciodată înainte să îndepărtezi complet machiajul. Zona ochilor necesită atenţie deosebită, căci urmele de mascara sau dermatograf pot provoca iritaţii.
Foloseşte un demachiant special creat pentru zona sensibilă a ochilor sau pe cel pe care îl utilizezi pentru ten, dacă este specificat pe el că poate fi folosit şi pentru ochi.

2. Mască cu gel, pentru ochi frumoşi

Printre cele mai simple şi rapide remedii pentru ochii obosiţi este masca cu gel. O ţii câteva minute la frigider, apoi o aplici pe ochi pentru alte câteva minute. Răcoreşte, calmează zona, reduce pungile şi, folosită constant, dă pielii fermitate şi reduce ridurile fine şi semnele de oboseală.

3. Gelurile hidratante, un pas important în îngrijirea ochilor

Mai sensibilă şi mai uscată, zona ochilor are nevoie de hidratare delicată. Foloseşte în fiecare dimineaţă un gel reconfortant, care să împrospăteze şi să dezumfle pungile. Un gel tip roll-on revigorează imediat ochii obosiţi şi stimulează microcirculaţia, prin masajul uşor pe care îl oferă biluţele răcoritoare în momentul aplicării produsului. Pentru întinerirea zonei, completează îngrijirea cu un gel împotriva îmbătrânirii, pe bază de ingrediente naturale.

4. Remediile naturale pentru cei mai frumoşi ochi

Înmoaie două comprese în ceai verde, stoarce-le, aşază-le pe o farfurie şi lasă-le 30 de minute la frigider. Aplică-le apoi pe pleoape pentru câteva minute. Când îţi simţi ochii obosiţi şi umflaţi, masează-i de jur-împrejur cu un cub de gheaţă. Tot pentru ochi umflaţi, aplică două dischete demachiante înmuiate în lapte rece. Descongestionantă şi antiinflamatoare, infuzia de albăstrele e un calmant natural al ochilor obosiţi. Pune o linguriţă şi jumătate de flori într-o cană de apă fierbinte, acoperă şi lasă la infuzat un sfert de oră. Aplică apoi comprese pe pleoape şi lasă-le 10-15 minute. Pentru rezultate bune, repetă de 2-3 ori pe săptămână.

Machiaj pentru ochi frumoşi

„Foloseşte anticearcăn cu un ton mai deschis decât fondul tău de ten pentru a ascunde oboseala. Pentru efect de lifting, trasează la baza genelor de pe pleoapa superioară o linie difuză de creion dermatograf negru sau maro, pudrează fin pleoapa şi foloseşte mascara din abundenţă. La final, adaugă un fard iluminator pe arcada şi pe colţul intern al ochilor pentru un plus de luminozitate.” Make-up artist Gabriela Cherestes, www.gabrielacherestes.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!