Scapă de mătreaţă, acnee sau iritaţii cu pudra de alaun

De Andreea Catrina, pe

Cunoscută mai ales pentru proprietăţile sale antibacteriene, piatra de alaun este adesea utilizată ca şi antiperspirant natural. Puţină lume ştie însă că din această piatră se poate obţine şi o pudră miraculoasă, care are o mulţime de utilizări. Pudra de alaun, căci desprea ea este vorba, poate fi folosită atât pe piele, cât şi pe păr ori chiar pe faţă.

Elimină mirosul neplăcut al picioarelor

Fiind absorbantă şi antibacteriană, pudra de alaun poate fi folosită cu succes pe pielea picioarelor, pentru a îndepărta mirosul neplăcut.

Ajută în tratamentul acneei

Pudra de alaun ajută la reglarea secreţiei de sebum a pielii, ceea ce o face sigură de folosit chiar şi de către persoanele care suferă de acnee. Amestecată cu un gel de aloe vera se va obţine un tratament natural răcoritor, indicat chiar şi persoanelor cu erupţii acneice.

Previne iritaţiile pielii după epilat şi firele crescute sub piele

Majoritatea femeilor cu pielea sensibilă se luptă cu iritaţiile de după epilat. Aplicată la scurt timp după acest procedeu, pudra de alaun calmează orice iritaţie şi preîntâmpină apariţia firelor de păr crescute sub piele.

Te scapă de transpiraţie

Poate că nu este la fel de practică precum un antiperspirant de la magazin, însă pudra de alaun este foarte eficientă şi în ceea ce priveşte eliminarea mirosului neplăcut al transpiraţiei. În primul rând este un produs natural, ceea ce nu putem spune despre deodorantele din comerţ, iar în al doilea rând este hipoalergică. Preţul mic este şi el un alt atu demn de luat în considerare.

Face minuni împotriva mătreţii

Dizolvată în şamponul obişnuit, pudra de alaun redă strălucirea şi supleţea părului, îl curăţă de impurităţi şi ajută la eliminarea mătreţii.

Foto: femeie frumoasa/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!