Remedii naturale pentru mâini şi picioare

De Lumea Femeilor, pe

Oricât de mult ai iubi anotimpul alb, nu poţi să treci cu vederea faptul că el are şi un impact nefast asupra pielii. Iar cele mai afectate sunt extremităţile corpului. Îţi propunem câteva tratamente uşor de preparat acasă, pentru a-ţi răsfăţa mâinile şi picioarele.
 

Pasul 1 – Umezire

Da, e adevărat: specialiştii ne recomandă să nu ţinem mâinile un timp îndelungat în apă. Ca la orice regulă, există şi o excepţie: umezirea în scop terapeutic. Foloseşte un castron pentru mâini şi un lighean pentru picioare. Umple-le cu apă călduţă (sub nici o formă fierbinte) şi adaugă o cană de infuzie de mentă. Opţional, mai poţi adăuga o lingură de sare de baie, bicarbonat de sodiu sau lapte praf. În timp ce menta are un efect revitalizant, sarea de baie şi laptele curăţă delicat pielea.

Pasul 2 – Exfoliere

După 10 minute de înmuiere, urmează exfolierea. Poţi folosi fie un scrub, fie un amestec pe bază de acizi din fructe, pentru a înlătura pielea uscată. Pentru prima variantă (exfoliere tip scrub), amestecă o lingură de ulei vegetal cu o linguriţă de zahăr alb/brun, sare de masă fină, zaţ de cafea sau ovăz râşnit. Aplică pasta pe mâini şi pe picioare, cu mişcări circulare şi delicate, pentru a nu zgâria pielea. Dacă preferi o exfoliere bazată pe acizi din fructe, atunci iată o listă cu astfel de minunăţii ale naturii: papaya, mango, măr, ananas, banană sau căpşune. Pisează fructul până obţii un piure, pe care trebuie să-l aplici apoi pe piele într-un strat subţire. Lasă să acţioneze un minut, după care îndepărtează amestecul cu apă călduţă.

Pasul 3 – Hidratare

După etapele precedente, pielea ta este pregătită să primească un cocteil hidratant. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara o mască hrănitoare pentru mâini şi picioare: o jumătate de avocado decojit şi pisat, un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere şi o capsulă cu ulei de primulă (evening primrose). Timp de acţionare: 20 de minute. Înlătură amestecul cu apă călduţă şi usucă mâinile şi picioarele foarte bine.

Sfaturi utile, soluţii rapide

; În fiecare seară, după ce ai terminat de „gospodărit”, înmoaie-ţi mâinile, timp de 5 minute, într-un vas cu apă călduţă şi o linguriţă de mălai.
; O dată pe săptămână, masează-ţi mâinile cu ulei de măsline şi un vârf de sare de masă.
; Pentru a înlătura petele de pe mâini, masează-le cu o felie de lămâie sau de cartof crud. Pentru petele de nicotină (degete îngălbenite), foloseşte sucul de la o lămâie. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute şi apoi clăteşte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!