Obiceiul care îți strică părul: e ca și cum l-ai băga la microunde

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 17 iunie 2016, 18:01
Buclele romantice, waves sau foarte strânse ne fac părul să arate mult mai bogat, iar nouă ne scot look-ul din banaliate. Însă, în timpul procesului de pregătire a acestor coafuri firul de păr are foarte mult de suferit.

Iar un celebru hairstilist din Florida pune punctul pe ”i” și ne spune cam la ce ”chinuri” ne supunem părul atunci când îl coafăm cu aparate electrice, placă, drot, perie rotativă, feon, care încălzesc șuvița și o presează. ”Este ca și cum ți-ai băga părul la micorunde”, spune Matt Fugate.

”Îți bagi părul la microunde atunci când folosești un aparat la o temperatură foarte înaltă folosind pe șuviță produsul de îngrijire greșit”, spune Matt.

”Un astfel de aparat îl arde și îl coafează dezordonat. Procesul se bazează pe încălzirea rapidă și pe o răcire la fel de rapidă. Și totul este în zadar, pentru că părul nu se coafează cum trebuie”, explică stilistul.

Foto: Ce truc neobișnuit folosește o bloggeriță pentru a-și face bucle

”Ceea ce ar trebui să facem, în schimb? Ar trebui să ”coacem” părul. Folosește un produs sau folie de protecție împotriva încălzirii, cum ar fi staniolul. Aparatul trebuie să fie folosit la o temperatură joasă și trebuie să avem răbdare ca bucla să se formeze pe aparat. Nu trebuie ca totul să fie gata în două minute. Făcând asta, controlezi mult mai bine distribuirea căldurii”, spune el.

Astfel, există pe piață tot felul de soluții care folosesc tehnica aceasta a ”coacerii”, fără ca firul de păr să aibă de suferit.

Citește și: Cărarea pe mijloc, cea mai hot coafură la Oscar 2016

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!