Frumuseţe: Cum te machiezi dacă porţi ochelari?

De Libertatea pentru femei pe

Ochelarii de vedere sunt o necesitate pentru multe dintre noi, dar în acelaşi timp ne pot face să arătăm şi foarte sexy. Fie că purtăm ochelari fără rame, cu rame simple sau colorate, iată ce tip de machiaj îţi poate pune în valoare privirea, în funcţie de culoarea ramelor alese.
Multe dintre femeile care poartă ochelari nu se machiază, gândind că ochii sunt ascunşi de rame. Totuşi, exact acesta este motivul pentru care trebuie acordată o maximă atenţie. „Ochelarii fac ca zona ochilor să devină punctul focal al feţei sau mai bine partea care atrage cel mai mult atenţia”, spune make-up artistul Ana Albu.

► RAME ALBE

Ramele albe oferă luminozitate feţei aşa că încearcă să foloseşti un fard care să scoată în evidenţă culoarea ochilor tăi. Pentru cei albaştri poţi aplica un fard de culoare gri. Pentru cei căprui, deoarece este o nuanţă neutră, poţi folosi orice tip de culoare de zi, în principal naturală, pastelată, ca bej sau roz, dar pot fi alese şi farduri mai închise. În cazul ochilor verzi, poţi alege între bej, maro, lila sau roz.

► RAME NEGRE

Sunt la modă şi îţi pot da un aer foarte şic şi modern, însă mare grijă: sub ramele negre ochii tind să nu mai iasă atât de mult în evidenţă, iar forma lor să devină nedefinită. Foloseşte un creion de ochi sau un tuş negru, gri închis sau maro pentru a defini forma ochilor. Aplică apoi un strat de mascara. Dacă genele ating lentila ochelarilor, poţi să le curbezi puţin mai mult.

ATENŢIE LA CEARCĂNE ŞI SPRÂNCENE!

Ochelarii de vedere atrag atenţia şi asupra sprâncenelor. Se observă mult mai uşor dacă acestea nu sunt pensate. Poţi folosi o periuţă pentru sprâncene pentru a îndrepta firele în aceeaşi directive, iar dacă foloseşti un creion de aceeaşi culoare cu sprancenele le va contura şi va scoate ochii în evidenţă. De asemenea, cearcănele par mai pronuntate atunci când porţi ochelari. De aceea este nevoie să aplici anticearcan, însă fără a exagera pentru că vei obţine efectul invers.

► RAME COLORATE

Ramele colorate sunt un mod plăcut de a-ţi pune în evidenţă personalitatea. Atunci când îţi alegi culoarea fardului de ochi e bine să te inspiri şi din culoarea ramelor, astfel încât nuanţele îmbinate să creeze o armonie. Nu trebuie să foloseşti aceeaşi culoare de fard ca şi cea a ramelor. Dacă ramele sunt roşii sau vişinii trebuie să alegi un fard gri sau verde, iar dacă rama e turcoaz, culorile de fard indicate sunt roz sau lila.

► FĂRĂ RAME

Este important, pentru persoanele care poartă ochelari fără rame, să folosească cel puţin un creion de ochi pentru definire. Încearcă farduri de pleoape în culori neutre (bej, crem, gri deschis, culoarea piersicii), fără textură sidefată deoarece acestea accentuează ridurile şi se strâng mai repede în pliurile pleoapei. Aplică fardul în strat subţire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro