Cum alegem nuanţa fondului de ten

De Unica.ro, pe

Pentru un machiaj impecabil este estentiala baza, aceasta presupune aplicarea fondului de ten, anticearcan-ului si a pudrei.

Alegerea nuantei fondului de ten ne pune insa in dificultate. Care este nuanta potrivita? Cu acoperire mare sau mica? Alina Brailescu, trainer al scolii de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY ne va ajuta sa gasim raspuns.

Pentru a alege nuanta cea mai potrivita tipului nostru de ten este important sa stim ca nuanta pielii este data de combinarea culorilor primare rosu, galben si albastru. Astfel prin combinarea lor in mod egal obtinem nuanta de maro, insa tenul are in compozitia sa mai mult galben sau mai mult rosu sau mai mult albastru. Cel mai usor identificam tipul de ten dupa cum ne bronzam: daca ne bronzam din primele expuneri avem un ten galbui, daca intai ne inrosim si apoi ne bronzam avem un continut mai mare de rosu. La tenul cu un adaos mai mare de albastru bronzarea este foarte dificila, pielea este stravezie, aproape de transparent. Odata identificata nuanta de ten putem trece la testare! In functie de culoarea tenului nostrum vom opta pentru fonduri de ten cu nuantele mentionate, testarea lui se face intre gat si maxilar. Este important ca fata sa aiba aceiasi nuanta cu restul gatului. Este bine ca testarea sa se faca la lumina zilei, de multe ori lumina din magazine este inselatoare.

Daca dorim fonduri de ten cu acoperire mare este bine de stiut ca acestea nu se folosesc in machiaje pentru ten matur sau pori deschisi. Putem folosi fonduri de ten cu acoperire mare pentru machiaje de seara. Fondul de ten fluid poate fi folosit pentru orice tip de ten si pentru orice varsta! Aplicarea lui se poate face atat cu un buretel cat si cu o pensula de fond de ten.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!