Mici greşeli de frumuseţe care pot avea consecinţe grave

De Sandra S. pe

Din exces de zel sau se poate să foloseşti anumite produse pe piele care îţi pot face mai mult rău decât bine. Chiar dacă vrei să-ţi îngrijeşti pielea cât mai bine, poţi ajunge la efectele opuse dacă nu eviţi următoarele greşeli importante:

Foloseşti ulei înaintea altor creme

Uleiul pentru ten sunt hidratante şi foarte bune în această perioadă, când pielea ţi se usucă mult mai repede din cauza frigului. Dar, dacă foloseşti şi creme cu calităţi anti-aging, antioxidanţi sau acizi, foloseşte-le înainte să aplici uleiul, pentru că dacă le foloseşti după, ingredientele active nu mai au nicio şansă să pătrundă în pielea ta. În plus, ai grijă ce produse amesteci, ca să nu îşi neutralizeze efectele unul altuia.

Îţi exfoliezi pielea prea des

În mod normal, nu ar trebui să foloseşti exfoliant mai des de două-trei ori pe săptămână. Iar dacă ai şi pielea uscată nu ar trebui să-ţi exfoliezi pielea mai mult de o dată pe săptămână, în special iarna, altfel rişti să o iriţi, ceea ce poate duce la apariţia coşurilor şi a ridurilor.
Mici greşeli de frumuseţe care pot avea consecinţe grave

Te dai cu cremă cu protecţie solară doar o dată pe zi

Chiar dacă este iarnă, atunci când este soare afară, tot ar trebui să te dai cu cremă cu protecţie solară. Şi cum efectele ţin doar două ore, ar trebui să te dai la fiecare două ore, te sfătuiesc experţii dermatologi. Dacă nu vrei să combini crema cu protecţie cu celelalte produse cosmetice pe care le foloseşti, atunci cumpără-ţi o pudră minerală sau un fond de ten cu protecţie cu factor de cel puţin 30.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro