Frumuseţe: Cum ai grijă de sprâncenele tale?

De Libertatea pentru femei pe

Vrei să pui mai mult accent pe ochi şi să-ţi luminezi întregul chip? Porneşte de la sprâncene. Află ce formă ţi se potriveşte, îngrijeşte-le corect şi învaţă să le ajustezi forma prin machiaj.
Deşi de multe ori neglijate, sprâncenele sunt cele care definesc chipul şi pun în valoare trăsăturile. O formă greşit aleasă dezavantajează chiar şi chipurile foarte armonioase şi devine destul de greu de corectat.

► Ţine cont de forma feţei şi de trăsături

Sprâncenele arcuite se potrivesc unei feţe rotunde sau ovale. Punctul cel mai înalt trebuie să fie central, la jumătatea pleoapei. Forma arcuită arată mai bine la sprâncenele lungi, decât la cele scurte.
Dacă ai faţa triunghiulară, sprâncenele ar trebui să fie mai scurte şi uşor arcuite. Forma rotundă, naturală este în schimb potrivită celor care au faţa pătrată. Ai însă grijă să nu le laşi prea lungi.
În cazul în care ai ochii apropiaţi, pensează puţin din partea interioară, cea de lângă nas, pentru a masca acest defect.
Dacă, dimpotrivă, ai ochii depărtaţi, nu uita să scurtezi sprâncenele. Ca să fii sigură că nu greşeşti, mergi la o cosmeticiană atunci când nu ştii ce să alegi sau ori de câte ori vrei să schimbi forma sprâncenelor.

► Pune în valoare forma obţinută

Machiajul defineşte, umple golurile şi corectează eventualele greşeli. Alege un creion sau un fard special, în ton cu nuanţa sprâncenelor, şi aplică-l discret pe contur şi în interior.

TRUCURI MICI, EFECTE MARI

Cel mai bun moment pentru pensat este după duş, când porii sunt deschişi. Firele de păr se smulg mai uşor dacă pielea este hidratată, aşa că aplică înainte o cremă uşoară. Ai mare grijă de fiecare dată, căci unele fire de păr nu mai cresc la loc sau cresc foarte greu. Şi, pentru ca totul să fie mai puţin dureros, prinde firul de la bază şi smulge-l dintr-o singură mişcare. Piaptănă apoi sprâncenele cu o periuţă specială şi tunde firele mai lungi, astfel încât să fie la acelaşi nivel cu celelalte, iar totul să fie uniform. La final, spală zona, usucă şi aplică o cremă de gălbenele. Dacă sprâncenele sunt prea subţiri sau rare, aplică zilnic puţin ulei de ricin.

AŞA LE ARANJEZI

Fixează sprâncenele după aplicarea creionului, cu un rimel special, transparent. Dacă ai tenul gras, pudrează uşor zona, înainte de aplicarea machiajului. Poţi înlocui clasicul creion cu un gel waterproof, care va rezista mai mult şi se va lipi mai bine de rădăcină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro