EXCLUSIV! Află cum se fac cosmeticele bio şi cum ţi le poţi prepara singură!

De Diana Sorescu, pe

De unde ideile pentru reţete? Imaginaţie sau ştiinţă exactă?

Reţeta de bază a unei creme hidratante care are şi apă în compoziţie este una exactă. Adică ceara emulsifiantă trebuie să reprezinte cel putin 3% din cantitatea finală de produs, altfel va rezulta o compoziţie instabilă, apa şi uleiurile nu vor fi complet amestecate si cel mai probabil se vor separa. Deci stiu că pentru o cremă cu apă în compoziţie trebuie să utilizez 28% ulei/unt vegetal, 5% ceară emulsifiantă, 66,40% apă minerală şi 0,60% conservant. Aceasta e o reţetă de bază, care poate fi adaptată în funcţie de tipul de ten (tenurile grase sau mixte nu au nevoie de aşa multă grăsime vegetală, în consecinţă o parte va fi înlocuită cu altceva – gel de aloe vera sau apă de flori) sau în funcţie de textura dorită – crema finală poate fi fluidă, ca un lapte de corp, sau mai solidă.
Deci aş zice că e o ştiinţă exactă, dar una destul de flexibilă, în care imaginaţia îşi are locul ei când vine vorba de combinaţii de uleiuri sau de noi texturi.

Cărei tipologii de femeie se adresează produsele Handmade Sister?

Handmade Sister prepară cosmetice femeilor preocupate de un stil de viaţă sănătos, care ştiu că cel mai important lucru într-un produs cosmetic sunt ingredientele, dar care nu au timp sau disponibilitate să-şi prepare singure produsele de înfrumuseţare. De asemenea, Handmade Sister ştie că ambalajul este de cele mai multe ori foarte important. Din acest punct de vedere, al pasiunii pentru frumos, am descoperit de multe ori că mă pot lăuda cu cliente cel puţin la fel de exigente ca mine!

Care sunt preţurile brandului?

Cremele hidratante de faţă costă între 20 şi 30 de lei, în funcţie de uleiurile vegetale din compoziţie, cremele fără apă (serurile de noapte) 30 lei, produsele de corp sunt disponibile la preţuri între 20 şi 35 lei, săpunurile, între 7 si 10 lei.
EXCLUSIV! Află cum se fac cosmeticele bio şi cum ţi le poţi prepara singură!

Care este produsul vedeta marca Homemade sister?

Crema de mâini în borcănele pictate. Borcănelele sunt o idee deosebită şi inspirată de cadou pentru cineva drag, dar pot fi şi o plăcere personală: nimic nu atrage privirile mai mult decât borcănaşul colorat cu cremă de mâini, pe care îl scoţi din geantă ori de câte ori este nevoie!

De ce am alege cosmetice bio in detrimentul unora de lux?

Cosmeticele preparate manual sunt întotdeauna proaspete. Sunt preparate cu ingrediente certificate bio sau pure în cantitati optime. Sunt mult mai concentrate în ingrediente active decât produsele „de firmă”, în timp ce unele ingrediente sunt şi ele preparate manual (de pildă uleiul de gălbenele sau de muşeţel). Aspectul cel mai important, din punctul meu de vedere, e că nu conţin niciun fel de paraben sau alte substanţe toxice pentru piele, ceea ce le face ideale pentru persoanele care cred că numele sonore ale cosmeticelor de mall sunt mai puţin importante decât respectul pentru propriul lor corp. Pentru a-i iubi pe ceilalti, trebuie mai întâi să ne iubim pe noi înşine, iar cosmeticele handmade sunt un pas important pe acest drum către adevărata noastră natură.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!