De ce purta părul scurt Prințesa Diana

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Vineri, 16 decembrie 2016, 19:43
Probabil niciuna dintre mamele noastre nu a rezistat tentației de a reproduce faimoasa coafură a Prințesei Diana în anii ’90. Tunsoarea ei băiețească a fost una dintre cele mai vânate tendințe ale decadei, reprezentând un adevărat reper de frumusețe. Mai fascinantă este însă povestea din spatele coafurii care a devenit legendă.

Citește și – Meniul zilnic al Prințesei Diana, dezvăluit de bucătarul ei

Hairstylistul Prințesei Diana, scoțianul Sam McKnight, a relatat istoria uneia dintre cele mai cunoscute tunsori ale tuturor timpurilor în cartea sa, intitulată „Hair”.

Totul a început în anul 1990, când Sam McKnight a fost chemat de prietenul său fotograf, Patrick Demarchelier, pentru un scop necunoscut, dar foarte important. Inițial, stilistul credea că este vorba despre Margaret Thatcher, dar, de fapt, fusese chemat să o pregătească pe Diana Spencer pentru apariția pe coperta ediției britanice a revistei Vogue.

A fost nevoie doar de un moment de sclipire pentru ca tunsoarea pixie a Prințesei Inimilor să rămână în istorie.

„I-am aranjat părul Dianei sub tiară, astfel încât părul ei de lungime medie să pară scurt. Prințesei i-a plăcut și, după ce s-a încheiat ședința foto, m-a întrebat cum i-aș aranja părul dacă aș avea libertate deplină de decie. I-am răsouns că i l-aș tunde și , spre surprinderea mea, Diana a acceptat. I-am tăiat părul chiar atunci, acolo”, povestește Sam McKnight în cartea sa.

De atunci, între hairstylist și Prințesă s-a legat o frumoasă relație de prietenie, care a dăinuit până la moartea sa. McKnight a scris că venea în fiecare dimineață la reședința Dianei din Londra pentru a se ocupa de coafura ei și revenea chiar și seara, atunci când ea avea un eveniment la care trebuia să participe. Uneori, McKnight îi tundea și pe William și Harry.

Tot Sam McKnight este cel care a lansat wet hair, după ce i-a aranjat părul Prințesei Diana într-o coafură sleek, pe spate, inspirat de cât de bine arăta fosta soție a Prințului Charles cu părul proaspăt spălat.

Lady Diana

„În timpul unei ședințe foto, Lord Snowdon a avut inspirata idee de a o fotografia cu părul ud și a arătat incredibil de chic. Așa că am hotărât ca pentru Council of Fashion Designer Awards din New York să încerce acea coafură și în public”, povestește stilistul Dianei în cartea sa.

Valul de popularitate pe care l-a dobândit acest look de atunci și până în zilele noastre este deja legendă…

Citește și – Ce i-a spus prinţul William mamei lui, Diana, când ea a pierdut titlul de prinţesă

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!