Cum să ai buze moi și frumoase pe timpul iernii. Trucuri pe care orice femeie trebuie să le știe

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 noiembrie 2022, 18:34

Sezonul rece bate deja la ușă astfel că este timpul să scoatem tot arsenalul pe care îl avem pentru a ne îngriji pielea așa cum trebuie și pentru a trece fără probleme peste această iarnă.

Din cauza aerului rece, pielea și părul se usucă mult mai repede decât de obicei și același lucru li se întâmplă și buzelor. Buzele sunt poate cea mai delicată parte a feței și au nevoie de o îngrijire corespunzătoare pentru a nu se crăpa și a-și pierde luciul.

Trucuri pentru îngrijirea buzelor pe timpul iernii

Orice femeie trebuie să știe câteva trucuri pentru a avea niște buze moi și frumoase tot timpul anului. Iată ce trebuie să faceți pentru a vă asigura că buzele voastre nu vor suferi din cauza aerului rece de afară.

1. Evitați balsamul de buze cu anumite ingrediente

Balsamul de buze poate face minuni pentru buzele tale, doar dacă nu conține aceste ingredidente: mentol, eucalipt și camfor. Acestea usucă buzele, așadar nu trebuie să se afle pe lista de ingrediente al balsamului de buze folosit pe timpul iernii.

2. Rutina de noapte a buzelor

Și buzele au nevoie de îngrijire seara, înainte de somn. Acestea trebuie curățate și date cu o cremă de hidratare specială în fiecare seară.

3. Alege un balsam de buze cu uleiuri

Alegeți un balsam de buze îmbogățit cu ulei sau glicerină. Uleiurile sunt ingredientele minune ale sezonului rece. Acestea protejează buzele și le ajută să rămână hidratate mai mult timp.

4. Hidratați-vă

Dacă este mai rece afară nu înseamnă că trebuie să încetezi să te mai hidratezi. Consumul de lichide este la fel de important pe parcursul iernii, cât și pe cel al verii. Deshidratarea este unul din motivele pentru care buzele se usucă și se crapă.

5. Nu vă lingeți buzele

Dacă aveți impresia că atunci când vă lingeți buzele le veți menține hidratate, ei bine aflați că nu este așa. Din contră. Acest proces poate duce la o uscare mai rapidă a acestora. Enzimele prezente în salivă pot irita buzele.

6. Incudeți vitamine în dietă

Pentru a avea buze moi și strălucitoare este necesar să includeți în dieta voastră vitamine și minerale. Consumul de alimente bogate în vitamina A, precum gălbenușul de ou, casie, spanac și varză poate înmuia în mod natural buzele.

7. Tratați buzele deteriorate

Indiferent de gradul de ddeteriorare al acestora, este necesar să tratați buzele imediat. Dacă le veți lăsa să se usuce mai mult, ele vor deveni mai aspre și chiar vor ajunge să sângereze.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!