Cum alegi și aplici corect crema de ochi

De Carmen Ștefancu, pe

Una dintre cele mai sensibile părți ale feței, zona din jurul ochilor, are nevoie de atenție specială în ritualul zilnic de îngrijire. Pielea este mai subțire, ridurile apar mai repede, mai întâi sub forma unor linii fine și de aceea este indicat să folosim produse create special pentru această zonă. Sub formă de gel sau creme, acestea sunt adaptate în funcție de tenul fiecăreia dintre noi. Important este să știm să le alegem și să le aplicăm corect.

În funcție de tipul de ten

Când alegi crema pentru ochi, trebuie să ții cont de aceleași criterii ca atunci când îți cumperi o cremă de față. Cel mai important este, bineînțeles, să știi ce tip de ten ai, pentru că nu orice cremă se potrivește oricui.
Dacă ai tenul uscat, ai nevoie de o cremă care să hidrateze zona din jurul ochilor. Poți alege una care să aibă printre ingrediente uleiul de măsline.
Dacă ai tenul gras, îți trebuie un produs care să absoarbă excesul de sebum.
Dacă ai tenul mixt sau sensibil, cel mai bine ar fi să vorbești cu un dermatolog pentru a te sfătui ce se potrivește.

În funcție de tipul problemei

Dacă ai pungi sub ochi, ai nevoie de produse care să conțină castravete sau cafeină. Acestea au proprietăți de reducere a inflamației din zona respectivă. Și mai ai nevoie, bineînțeles, de minimum opt ore de somn pe noapte.
Dacă ai cearcăne sau pete, acestea pot fi rezulatul unui stil de viață dezorganizat, cu stres, fumat sau expunere prelungită la soare. Caută produse cu vitamina C și vitamina K, care vor oferi luminozitate zonei de sub ochi.

Reguli de aplicare a cremei de ochi

  • Folosește crema întotdeauna după ce ai curățat/demachiat foarte bine zona din jurul ochilor. Sub nicio formă atunci când ești fardată sau nu ai tenul perfect curat.
  • Atenție la cantitate! Nu folosi multă cremă, deoarece există riscul să nu fie absorbită în piele și să nu aibă rezultatele așteptate.
  • Aplică prin tapotare ușoară, folosind degetul inelar, deoarece acesta are cea mai ușoară presiune asupra zonei ce trebuie tratată cu delicatețe.
  • Mișcările trebuie să fie dinspre centrul feței către extremități, din colțul intern al ochiului până spre cel extren și terminând sub sprânceană.
  • Nu aplica foarte aproape de ochi! În cazul în care ți-a intrat în ochi, clătește bine cu apă rece.

Bine de știut

  • Folosește crema de ochi dimineața și seara. Aplicată cu regularitate, vei vedea primele semne chiar și după o săptămână.
  • Încearcă să păstrezi crema de ochi în frigider, pentru ca, atunci când o aplici, efectul răcoritor să atenueze pungile de sub ochi și să alunge oboseala din priviri.
  • Dacă folosești crema de ochi înaintea aplicării produselor de make-up, anticearcănul poate fi uniformizat mai bine și nu va accentua ridurile fine.
  • Deoarece este o zonă foarte sensibilă, alege creme fără parfum.
  • Nu folosi crema de față și în zona ochilor. Este una dintre greșelile des întâlnite și unul dintre motivele pentru care pot apărea pungi sub ochi sau cearcăne. Pielea din zona ochilor este mai fină și își pierde suplețea și elasticitatea mult mai repede.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!