Cosmetică: Află totul despre apa florală!

De Lumea Femeilor, pe Ultimul update Vineri, 06 martie 2020, 12:47

Nu multă lume știe că, în urma procesului de obţinere a uleiurilor esenţiale, ia naștere şi un alt produs, secundar, dar la fel de preţios: apa florală. Substanţele active din aceste ape binefăcătoare le recomandă pentru utilizarea în cosmetică și nu numai.
Procesul de obţinere e relativ simplu: în timpul distilării, aburii se transformă în particule de apă care se îmbină cu particulele de ulei esenţial. Rezultatul: un lichid incolor, cu o aromă asemănătoare plantei din care a fost distilat. Deși au o concentraţie mai redusă decât uleiurile esenţiale, aceste ape binefăcătoare se dovedesc la fel eficiente, având însă un efect mai blând asupra pielii. În consecinţă, nu există riscul să irite pielea, putând fi folosite în formă nediluată chiar și de către femeile însărcinate.

La ce foloseşte apa florală

1.Tonifiere. Albăstrele, ceai verde, mușeţel roman, rozmarin… Există foarte multe sortimente, așa că nu-i de mirare că și modul de întrebuinţare a acestor produse este extrem de variat. De exemplu, poţi fo¬losi apa florală pentru tonifierea pielii, după demachiere. Ideală este, în acest sens, apa de verbină, pe care o poate folosi chiar și partenerul tău, în locul loţiunii de bărbierit.

2. Antirid și antiacneic. O altă variantă ar fi să adaugi câteva picături în cremele antirid, pen¬tru a le spori efectul. La acest capitol, îţi recomandăm apa de imortele, apa de trandafiri sau de morcov sălbatic. Cremele antiacneice pot fi îmbogăţite cu apă de ceai verde.

3. Relaxare. Ai stat prea mult în faţa calculatorului? Compresele cu apă de albăstrele sau tei sunt ideale pentru ochii obosiţi.

4. Împrospătare. Aroma proaspătă a plantelor folosite face din aceste ape florale un adevărat deliciu olfactiv. Vara, le poţi folosi în locul parfumului sau pentru a împrospăta aerul din cameră.

Important: apa florală se păstrează la rece!

Optează pentru acele produse micro-filtrate (un procedeu ce permite eliminarea bacteriilor) și 100% pure și na-turale, fără aditivi sau conservanţi. Vei găsi acest sortiment de produse în magazinele tip plafar sau pe site-uri specializate. Când vine vorba despre depozitare, trebuie respecţi câteva reguli: după deschiderea flaconului, apele florale trebuie ţinute în frigider și folosite în maximum 30 de zile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!