(P) Cel mai bun tratament pentru acnee se prescrie de către un medic dermatolog

De Unica.ro pe

Un tratament acnee cu adevărat eficient nu se face după ureche, nici la sfatul unei cosmeticiene, ci mergând la un medic dermatolog specialist bun.

Ea poate apărea oricând pe parcursul vieții, dar acneea juvenilă dă cele mai mari bătăi de cap.

Ce este acneea juvenilă (acneea vulgară)?

O boală a pielii întâlnită la adolescenți, care de obicei dispare total până la vârsta de 20 de ani, mai ales dacă se urmează și anumite scheme de tratament stabilite corect de către un medic specialist în dermatologie.

Care sunt principalele cauze ale acneei?

Glandele sebacee din piele produc prea mult sebum. Așa apar punctele negre și pustulele purulente pe față, gât și spate, dar și în alte zone ale corpului.

S-ar părea că există și o componentă genetică care nu este străină de apariția acestei boli de piele ce dă bătăi de cap multora. Specialiștii din marile centre universitare ale lumii discută îndelung despre această predispoziție moștenită.

În afară de ereditate, există și alte motive favorizante ce nu pot să fie ignorate: boli cronice, efecte ale unor medicamente, modificările hormonale normale în anumite perioade ale vieții sau apărute pe neașteptate.

Schimbările hormonale ce se manifestă cu agresivitate la pubertate. Ele fac ca grăsimea să blocheze porii pielii și să se producă o infectare a zonei.

Vestea bună este aceea că după ce furtuna hormonală se liniștește și acneea se diminuează treptat, până la dispariția totală.

Cum se poate vindeca acneea?

Un regim alimentar echilibrat, o igienă strictă, pot ca să contribuie la ținerea sub control a acestei boli de piele, cu atât mai mult cu cât nu există medicamente minune care să o vindece rapid 100%, ci doar o pot atenua.

În plus, când vorbim de adolescenți, este recunoscut faptul că nu prea respectă indicațiile doctorilor, deci nici nu este sigur că vor respecta întocmai schema de tratament personalizată.

Nici când e vorba de luat medicamente sau de efectuat tratamente complexe cu anumite creme și soluții speciale contra acneei juvenile lucrurile nu stau altfel în cazul celor tineri.

Formele de acnee apărute la vârste adulte sunt mai grave, dar pacienții sunt în acest caz mai responsabil, respectând de regulă cu strictețe indicațiile medicului dermatolog.

Iată de ce, mai bine este să se meargă la specialist cât mai, devreme cu putință, imediat după apariția primelor dereglări observate la nivelul pielii manifestate prin apariția unor pustule, explozii de puncte negre etc. Soluțiile se pot găsi mai ușor așa, iar eficiența lor va fi mult mai ridicată, decât dacă se ajunge la dermatolog când acneea s-a agravat deja, boala cronicizându-se.

Utilizarea unui săpun natural care să nu usuce, dar nici să nu îngrașe pielea este benefică în prevenirea acneei.

La fel trebuie să fie alese și alte produse cosmetice utilizate în mod curent (creme, farduri, pudre, loțiuni de față demachiante etc.).

Tegumentul trebuie să fie bine hidratat, ca o completare a unei igiene desăvârșite.

O dieta variată, bogată în fructe și legume, aduce un aport de vitamine și minerale esențiale organismului, întărește capacitatea de apărare și de autoreglare internă.

Nu trebuie uitat nici peștele, ca sursă bună de grăsimi sănătoase.

Odihnă suficientă, care să elimine oboseala fizică și psihică, este obligatorie în boala acneică.

Eliminarea stresului cotidian reprezintă un element esențial pentru o bună sănătate a pielii.

Un tratament acnee eficace se personalizează de către un medic dermatolog

Un medic dermatolog bun, precum Asist Univ.Dr. Anca Plapcianu, poate să se explice celor interesați care sunt produsele cele mai bune de îngrijire în cazul particular al pielii fiecărui pacient, inclusiv dacă au anumite alergii la  ingredientele unor produse cosmetice.

În general este bine să se elimine toate acele produse cosmetice care conțin substanțe ce blochează porii și astfel pot afecta pielea.

Doamna doctor Anca Plapcianu poate nu doar să propună tratamente eficiente contra bolii acneice, dar și să elimine cicatricile lăsate de acnee prin tehnici de dermatologie estetică revoluționară.

Rezultatele excelente obținute o recomandă cu prisosință, așa încât vă puteți programa dacă vă luptați din greu cu acneea sau cu semnele pe care vi le-a lăsat pe chip dacă nu a fost tratată la timp.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro