Ce se întâmplă dacă nu te demachiezi o lună

De Geo Berciu, pe Ultimul update Vineri, 29 aprilie 2022, 11:20
Un recent experiment efectuat de o tânără scriitoare a stârnit vii comentarii pe internet. Iată ce se întâmplă dacă nu te demachiezi o lună.

Chiar dacă orice specialist în beauty recomandă curăţarea zilnică a tenului, Erica Tempesta, o tânără scriitoare britanică, a decis să nu dea atenţie acestui sfat şi s-a supus singură unui test controversat. „Am fost curioasă să văd ce se întâmplă dacă renunţ la demachiant”, a dezvăluit Erica Tempesta, într-un articol publicat pe Daily Mail.

ce-se-intampla-nu-demachezi-o-luna 1

Efectul a fost unul incredibil! După o săptămână de la începutul experimentului, mama tinerei a observat o schimbare: „Pielea ta arată minunat. Ce-ai făcut?”. Bineînţeles că atunci când a aflat că Erica nu se demachiase timp de o săptămână a rămas şocată.

În cea de-a doua săptămână în care a renunţat la demachiant şi îşi curăţa faţa doar cu o mănuşă în timpul duşului, Erica Tempesta a observat că tenul ei, care a fost întotdeuna unul acneic, cu probleme, începe să se echilibreze şi excesul de sebuum să dispară.

ce-se-intampla-nu-demachezi-o-luna 2

În cea de-a treia săptămână a renunţat să-şi cureţe tenul cu mănuşa exfoliantă, de frică să nu-şi agreseze prea tare faţa şi a aplelat doar la un prosop uşor umed. Văzând rezultatele, după 21 de zile în care nu se atinsese de demachiant, scriitoarea britanică a decis să continue experimentul pe care singură şi-l impusese.

La sfârşitul celor 31 de zile, tânăra a mărturisit că este surprinsă sa realizeze că această măsură neigienică are de fapt rezultate foarte bune. „După experimentul meu mi-am dat seama că am pierdut mulţi bani pe produse de demachiere, tonere şi tratamente pentru acnee care erau prea dure pentru pielea mea”, a povestit Erica Tempesta care nu s-a demachiat timp de 31 de zile.

ce-se-intampla-nu-demachezi-o-luna 3

Şi nu este singura! Vedete precum Lady Gaga, Alexa Chung sau Salma Hayek au declarat că nu au nici o problemă dacă dorm cu machiajul pe faţă, iar tenul lor nu se resimte adcă sunt zile în care renunţă la demachiant. Tu ce părere ai?

(Sursa foto: Instagram, Hepta)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!