Ce se întâmplă cu tenul tău, după vârsta de 25 de ani

De Libertatea.ro, pe
După vârsta de 25 de ani începe o regresie în producţia de acid hialuronic, colagen şi elastină. În funcţie de bagajul genetic al persoanei, de zona în care locuieşte şi de modul de viaţă pe care îl are, vor apărea, mai devreme sau mai târziu, anumite semne de îmbătrânire.

Ritmul de viaţă accelerat, poluarea şi stresul îşi pun clar amprenta asupra tenului, expus cu precădere tuturor acestor factori de risc. Dr. Artemisia Nicolau-Gorea ( foto) , specialist anti-aging, ne explică ce e de făcut pentru a-ţi păstra chipul luminos şi sănătos o perioadă îndelungată.

1.    Ai grijă la diferenţele de temperatură. Cu precădere în această perioadă, variaţiile cald-rece afectează rezistenţa pielii şi o expun îmbătrânirii precoce. Aceasta trebuie protejată atât din exterior, dar şi din interior, prin intermediul alimentelor pe care le consumăm.

2.    Renunţă la fumat. Nu mai este niciun secret că fumatul îmbătrâneşte tenul, accelerând apariţia ridurilor.

3.    Nu injecta produse de proastă calitate în ten. Chiar dacă tehnologia a evoluat şi îţi oferă posibilitatea de a apela la diferite trucuri pentru a-ţi menţine tenul tânăr, trebuie să ai grijă la calitatea şi frecvenţa unor substanţe precum acidul hialuronic sau micro particulele de silicon.

4.    Demachiază-te corect în fiecare seară. Nu sufoca tenul cu foarte multe produse şi demachiază fiecare zonă în parte cu produsul specific, deoarece, de exemplu, nu toate produsele pentru faţă sunt destinate şi pentru zona ochilor.

5.    Nu uita de rutina zilnică de îngrijire a tenului. Seara, curăţarea este foarte importantă, pentru a îndepărta toate substanţele de origine adipoasă, cum sunt resturile de fond de ten, sebuumul şi substanţele aduse de poluare. Ritualul de frumuseţe trebuie respectat şi dimineaţa, deoarece peste noapte glandele sebacee produc sebuum, iar în contact cu aerul, cu perna, au loc depuneri pe ten, care trebuie curăţat.

Citește mai multe despre tenul tău, după vârsta de 25 de ani pe Libertatea.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!