6 lucruri care se întâmplă când nu îți hidratezi pielea

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Duminică, 27 decembrie 2015, 12:29
Pielea este cel mai mare organ și acționează ca o barieră împotriva agenților patogeni, radiațiilor și altor factori nocivi. Vezi ce se întâmplă când nu o hidratezi.

Pielea are un rol extrem de important, de aceea trebuie să îi acorzi atenție și să ai grijă de ea. Hidratarea constantă este obligatorie, iar când sari peste ea, gândește-te la riscurile la care te expui.

Poți face acnee

Când pielea este foarte uscată, bacteriile o invadează mai ușor, iar uleiurile naturale se depozidează în pori, potrivit positivemed.com. În aceste condiții, riscul de acnee este foarte mare. Dacă ai, deja, multe coșuri, când sari peste hidratare nu faci decât să îți accentuezi problema. Poți, chiar, să te alegi cu cicatrici care rezistă chiar și după ce scapi de acnee.

Ți se exfoliază pielea

Pielea deshidratată de exfoliază, iar o simplă pală de vânt duce la despinderea a milioane de particule de piele. În astfel de momente, organismul devine mai vulnerabil la agenții patofeni care te atacă.

Tenul tău este lipsit de strălucire

Pielea sănătoasă este strălucitoare, deoarece este hidratată. Uleiurile din stratul de mijloc al pielii hidratează stratul exterior. Deshidratarea face ca pielea să arate lipsită de strălucire.

Ridurile devin vizibile

Ridurile devin mult mai evidente, atunci când pielea este mai uscată. Fiecare mică imperfecțiune a pielii este accentuată.

Machiajul accentuează imperfecțiunile

Machiajul, mai ales corectorul, scoate în evidență imperfecțiunile pielii, când nu este corect hidratată. În plus, când ai linii fine, produsele cosmetice intră acolo și nu te ajută deloc să arăți mai bine. Înainte să aplici fond de ten sau machiaj, hidratează-te!

Te mănâncă pielea

Când pielea ta este uscată, se irită mai repede și te mănâncă. Scărpinatul poate provoca răni, tăieturi microscopice pe piele și probleme care îți pun cel mai mare organ în pericol.

Ai grijă să îți hidratezi zilnic pielea, pentru a o menține sănătoasă.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!