4 remedii naturale pentru tonifierea pielii

De Adina Radu, pe Ultimul update Miercuri, 11 mai 2016, 18:16

Cel mai bun remediu pentru tonificarea pielii este și rămâne sportul, dar cum nu toată lumea are timp sau sănătatea nu permite astfel de exerciții.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și este cea mai afectată de factorii externi. Aceasta își pierde repede luminozitatea și tonusul. Pentru o piele sănătoasă trebuie să nu uităm sport, dietă și înfrumusețare.

Dacă simți că pielea ta a început să se lase, să-și piardă elasticitatea și să aibă un aspect flasc încearcă aceste remedii naturale pentru a tonifia pielea.

Smochinele

Aceste fructe extrem de dulci pot fi folosite ca mască pe zonele care își pierd elasticitatea. Masca se realizează dintr-o smochină pisată amestecată cu jumătate de linguriță de suc de lămâie. Pasta rezultată se aplică doar seara, inainte de culcare timp de 20 de minute (pielea se pătează dacă expusă la soare după folosirea acestei măști).

Pepenele

Unul dintre cele mai mai adorate fructe poate fi folosit pentru a tonifia pielea. Deși, pepenele are proprietăți diuretice și poate fi consumat fără grijă, sucul de pepene poate fi aplicat direct pe piele, după filtrarea semințelor și a pulpei.

Ovăzul

Proprietățile exfoliante ale ovăzului sunt de neegalat. Amestecă miere cu fulgi de ovăz și aplică direct pe piele, lasă să acționeze circa 15 minute și clătește cu apă caldă.

Mierea, iaurtul și lămâia

Mierea hidratează pielea și o face mai luminoasă, iaurtul îndepărtează celulele moarte datorită acidului lactic și sucul de lămâie reduce aspectul cicatricilor și a vergeturilor.

Amestecă aceste ingrediente pentru a obține o mască consistentă. Masca se aplică pe zonele afectate și se lasă timp de 20 de minute.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!